ΑΘΗΝΑ
16:18
|
25.04.2024
Σύντομη και χωρίς δηλώσεις η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύντομη ήταν η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που κέρδισαν την είσοδό τους στη Βουλή στις εκλογές της Κυριακής, μετά και την άκαρπη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Ακολούθησαν οι πρόεδροι της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τελευταίος έφτασε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά το πέρας της συνάντησης τους που είχε διάρκεια σχεδόν μισής ώρας οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση, στη μία το μεσημέρι αναμένεται να περάσει την πόρτα του προεδρικού μεγάρου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Σαρμάς, προκειμένου, ως αρχαιότερος των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, θα πάρει την εντολή για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η στελέχωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης χωρίς να τεθούν επί τάπητος ονόματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ,  Παύλος Αποστολίδης και ο  πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

H ορκωμοσία της οποίας εκτιμάται ότι θα γίνει την Παρασκευή 26 Μαΐου. Στη συνέχεια, την Κυριακή 28 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία των 300 της Βουλής και την επομένη θα εκδοθεί το διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη των δεύτερων εκλογών για τις 25 Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα