ΑΘΗΝΑ
18:28
|
05.12.2023
Διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί αλλά και πρώην αξιωματούχοι με πείρα σε θέσεις ευθύνης αναμένεται να συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά με καλή γνώση του χαρτοφυλακίου του υπουργείου τους και μακρά εμπειρία επιλέγει ο Ιωάννης Σαρμάς που θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ώστε να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών προαλείφεται, κατά πληροφορίες, ο έμπειρος πρέσβης Βασίλης Κουσκουρέλης. Φαβορί για τη θέση του υπουργού Άμυνας  θεωρείται ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η Καλλιόπη Σπανού θα παραμείνει υπουργός Εσωτερικών, ενώ στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να διοριστεί η εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου.

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να διοριστεί μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πρύτανης Χρήστος Κίττας και στο υπουργείο Οικονομικών ακούγεται έντονα το όνομα του νυν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης.

Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα της Ελένης Λουρή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φημολογείται πως θα αναλάβει ο συνταγματολόγος Φίλιππος Σπυρόπουλος και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πιθανότερος για το αξίωμα του υπουργού θεωρείται ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και ο Γεραπετρίτης αύριο στη σύνοδο του Μακρόν για τη Γάζα

Το Politico θυμάται την Καϊλή και το Qatargate

Ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα Σκόπια

«Εκτός» η Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα