ΑΘΗΝΑ
13:52
|
19.05.2024
Διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί αλλά και πρώην αξιωματούχοι με πείρα σε θέσεις ευθύνης αναμένεται να συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά με καλή γνώση του χαρτοφυλακίου του υπουργείου τους και μακρά εμπειρία επιλέγει ο Ιωάννης Σαρμάς που θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ώστε να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών προαλείφεται, κατά πληροφορίες, ο έμπειρος πρέσβης Βασίλης Κουσκουρέλης. Φαβορί για τη θέση του υπουργού Άμυνας  θεωρείται ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η Καλλιόπη Σπανού θα παραμείνει υπουργός Εσωτερικών, ενώ στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να διοριστεί η εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου.

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να διοριστεί μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πρύτανης Χρήστος Κίττας και στο υπουργείο Οικονομικών ακούγεται έντονα το όνομα του νυν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης.

Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα της Ελένης Λουρή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φημολογείται πως θα αναλάβει ο συνταγματολόγος Φίλιππος Σπυρόπουλος και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πιθανότερος για το αξίωμα του υπουργού θεωρείται ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα