ΑΘΗΝΑ
02:09
|
19.04.2024
Το σκληρό παζάρι ανάμεσα σε Πρόεδρο Μπάιντεν και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών» δήλωσε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενώ συνεχίζει την αντιπαράθεση με τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων  στο Κογκρέσο σχετικά με την αύξηση της οροφής του κρατικού χρέους των ΗΠΑ πριν την 1η Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διευκρίνισε  ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν τον προϋπολογισμό και όχι τη στάση πληρωμών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συμφωνήσει σε περικοπές του προϋπολογισμού για την αστυνομία, τους εκπαιδευτικούς, τους πράκτορες της συνοριοφυλακής ή για την αύξηση του χρόνου αναμονής για την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων.

Το ίδιο διάστημα,ο Γκάρετ Γκρέιβς, που είναι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων διαπραγματευτών, παραδέχτηκε ότι έχει γίνει «μικρή πρόοδος», όμως προειδοποίησε πως ακόμη «απομένει πολλή δουλειά». Σχολίασε επίσης ότι θα είναι «δύσκολο» να επιτευχθεί σήμερα μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους.

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Χερν είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είναι πιθανή μια συμφωνία μέχρι αύριο το απόγευμα.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη πόρων για την κάλυψη των δαπανών ακόμη και από την 1η Ιουνίου, κάτι που θα πυροδοτούσε μια καταστροφική στάση πληρωμών, εφόσον το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε μια συμφωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα