ΑΘΗΝΑ
04:59
|
08.05.2024
Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Πουέρτο Οβάλδια του Παναμά, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό, δέκα χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ εκτίμησε πως δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν σεισμικά θαλάσσια κύματα.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σε απομονωμένη περιοχή στα σύνορα του Παναμά και της Κολομβίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για θύματα ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στις δύο χώρες.

Ο σεισμός -συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια- έγινε στις 23:05 [σ.σ. τοπική ώρα· στις 06:05 ώρα Ελλάδας], σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, στον θαλάσσιο χώρο στην Καραϊβική, 40 χιλιόμετρα από την παναμαϊκή πόλη Πουέρτο Οβάλδια, κατά το USGS.

Στον Παναμά, έγινε αισθητός στη ζούγκλα Νταριέν, στα σύνορα με την Κολομβία, στις ακτές στην Καραϊβική Θάλασσα. Στην κολομβιανή μητρόπολη Μεντεγίν, αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν επίσης πως δεν τους έχουν αναφερθεί ζημιές.

Εννέα λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό, το USGS έκανε λόγο για μετασεισμό 4,9 βαθμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα