ΑΘΗΝΑ
15:20
|
18.05.2024
Με θεματική την ψυχική υγεία και μότο τα λόγια της Pema Chödrön «Γιατί είσαι ο ουρανός. Όλα τα άλλα είναι απλώς ο καιρός». (26-28/5)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Πολιτιστικές Ομάδες των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ), μια αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοοργανωμένη συλλογικότητα που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο των Εστιών το Ιδρύματος, με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση των ατόμων μέσα από τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, παρουσιάζουν το τριήμερο 26-28 Μαΐου το 16ο Φεστιβάλ τους, στο Δ΄ κτίριο ΦΕΠΑ

Το νήμα που διαπερνά τις εκδηλώσεις του τριημέρου, που ξεκινούν από αύριο Παρασκευή, δεν είναι άλλο από το μεγάλο ζήτημα της ψυχικής υγείας. «Η ψυχική υγεία συνδέεται με πολυάριθμες καταστάσεις που βιώνει ο άνθρωπος στην καθημερινότητα του όπως είναι η όξυνση της καπιταλιστικής κουλτούρας που προκαλεί την ανάγκη υπερκατανάλωσης, την υποβίβαση των εργασιακών συνθηκών με απότοκο τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, καθώς και το φαινόμενο της φτώχειας, που στην εποχή του σήμερα αμβλύνεται σημαντικά εξαιτίας του πληθωρισμού και της ακρίβειας των προϊόντων», τονίζουν, μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

«Παράλληλα, η αδιαφορία των πολιτικών εκπροσώπων μαζί με τον παραγκωνισμό καίριων ζητημάτων από το κράτος επηρεάζουν καταλυτικά δύο βασικούς τομείς των ζωών μας, την εκπαίδευση και την υγεία. Η ανεπάρκεια στους φορείς της εκπαίδευσης και στην υγειονομική περίθαλψη αποτελούν δύο θέματα που διαταράσσουν την ψυχική ευημερία του ατόμου. Η προαναφερόμενη περιφρόνηση από μέρους των κρατικών μοχλών σε ακραίες περιπτώσεις έχει οδηγήσει τους πολίτες να βιώνουν καταστάσεις που παίρνουν αβέβαιη και πολλές φορές τραγική τροπή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και συχνά περιστατικά βίας. Η ψυχική υγεία του ανθρώπου, λοιπόν, γίνεται έρμαιο όλων αυτών των συνθηκών και περιστάσεων, βυθίζοντας τον συχνά σε καταστάσεις δύσκολα προσπελάσιμες», προσθέτουν.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 26/05

20:00 Χορωδία ΠΟΦΕΠΑ
20:30 STAND UP
Σπυριδούλα Μπουραντά, Κώστας Κρύος, Γιώργος Καραμνλής, Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΤΖΟΥΑ, Less Thougth, Magic de Spell, ThePoliteBlue, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος

Σάββατο 27/05

21:00 Παραδοσιακό ΠΟΦΕΠΑ
ΓΛΕΝΤΙ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Farra Trio, Υπεραστικοί, Κρητικό Σχήμα με τους Γιάννη Μαύρο, Χάρη Μπότσα, Μιχάλη και Διονύση Κρυφό.

Κυριακή 28/05

18:00 Τουρνουά Σκάκι ΠΟΦΕΠΑ
20:30 STAND UP 20:30
Μιχάλης Σεβαστέρης, Δήμητρα Νικητέα, Γιώργος Αλεβίζος, Νικόλας Λαϊνάς, Σταύρος Μαργιώλος
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Gizah&nFvii, BHTAKAΠΑ, Omega Ape, Dolly Vara, Mc Yinka, VoxPopuli, ΚungFuJesuz

Καθημερινά από τις 17:00 θα υπάρχει παιδικό πρόγραμμα και περιπτεράκια ενημέρωσης και βιβλιοπωλείο

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα