ΑΘΗΝΑ
02:16
|
27.07.2024
Η 55χρονη Καναδή τραγουδίστρια ακυρώνει δεκάδες συναυλίες που είχε προγραμματίσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι και το φθινόπωρο λόγω σοβαρής νευρολογικής πάθησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν ακύρωσε όλες τις συναυλίες της καθώς εκδήλωσε μία σπάνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει και τις φωνητικές της δυνατότητες.

Σε δελτίο Τύπου που ανάρτησε στο Τουίτερ η 55χρονη τραγουδίστρια αναφέρει πως διαγνώστηκε με την σπάνια νευρολογική διαταραχή σύνδρομο Στιφ-Πέρσον (Stiff-Person Syndrome) που στα ελληνικά είναι γνωστό ως «Σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου» και πως είναι καλύτερο να ακυρώσει όλες τις εμφανίσεις μέχρι να ξαναγίνει πραγματικά έτοιμη για να επιστρέψει στη σκηνή αναφέροντας:

«Δεν το βάζω κάτω…και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!».

Η Σελίν Ντιόν είχε ανακοινώσει, για πρώτη φορά, το Δεκέμβριο του 2022 ότι είχε διαγνωστεί με το συγκεκριμένο σύνδρομο και πως για το λόγο αυτό δεν ήταν έτοιμη να ξεκινήσει ευρωπαϊκή περιοδεία τον Φεβρουάριο του 2023 όπως είχε αρχικά προγραμματίσει.

Τι είναι το σύνδρομο Στιφ-Πέρσον

Το σύνδρομο αυτό  είναι σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλ. τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Τα κύρια συμπτώματα του ανίατου συνδρόμου είναι η μυϊκή δυσκαμψία στον κορμό και τα άκρα, μαζί με επεισόδια μυϊκών σπασμών. Αυτά μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικά ερεθίσματα (όπως δυνατοί θόρυβοι) ή συναισθηματικό στρες.

Πολλοί ασθενείς με SPS συνήθως έχουν διαγνωστεί και με άλλη αυτοάνοση ασθένεια, όπως είναι ο διαβήτης τύπου 1,  η λεύκη ή η κακοήθης αναιμία. Το SPS παρατηρείται σε άτομα που πάσχουν από ορισμένα είδη καρκίνου αν και η αιτία για αυτές τις συνδέσεις είναι ακόμη άγνωστη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα του «συνδρόμου του καθηλωμένου ατόμου» μεταξύ των ηλικιών 30 και 60 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμπρή γιορτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

«Ματαδόρ»: Εξαγριώνεται ακριβώς επειδή ερωτεύεται

Προς τον Κήπο των Εσπερίδων η νέα έκθεση τέχνης στο ίδρυμα Κυδωνιέως Άνδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα