ΑΘΗΝΑ
23:09
|
05.05.2024
Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή, το Τόκιο, τηρώντας τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη μέλη της G7 κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής την περασμένη εβδομάδα στη Χιροσίμα.

Οι νέες κυρώσεις αφορούν στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων 1Ρ ρώσων πολιτών και 78 ρωσικών οργανισμών και εταιρειών, καθώς και στην απαγόρευση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών σε 80 ρωσικές οντότητες, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Χιροκάζου Ματσούνο.

Οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν προϊόντα προοριζόμενα για εταιρείες που συνδέονται με το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, καθώς και τους τομείς των υπηρεσιών στις κατασκευές και στη μηχανική.

Προχωρώντας σε δηλώσεις και για άλλες πλευρές της ουκρανικής κρίσης, ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και κάλεσε τις δύο χώρες «να αποφύγουν τέτοιες ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις». Η απειλή της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», πόσο μάλλον ή ίδια η χρήση τους, τόνισε

«Ως η μόνη χώρα που έχει υποστεί ατομικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ιαπωνία δεν αποδέχεται την πυρηνική απειλή της Ρωσίας, πόσο μάλλον τη χρήση της», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα