ΑΘΗΝΑ
02:37
|
05.10.2023
Η πορεία προς τις δεύτερες εκλογές «στο τραπέζι» της νέας συνεδρίασης του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεδριάζει εκ νέου το Σάββατο το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, με τη συνεδρίαση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:30 να αναμένεται να επικεντρωθεί στην πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ ο κομματικός μηχανισμός τίθεται σε ετοιμότητα για την εκλογική μάχη που βρίσκεται προ των πυλών.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, ο Ι. Σαρμάς απευθυνόμενος στους υπηρεσιακούς υπουργούς εξέπεμψε μήνυμα «αμεροληψίας», τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως θα πρέπει να σταθμίζουμε τις πράξεις μας, γιατί είναι εύκολο ίσως η πράξη να εκτιμάται καθαυτή ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα». Την ίδια ώρα ζήτησε από τους υπηρεσιακούς υπουργούς να σταθμίζουν επίσης τις συνέπειες των πράξεων τους «ώστε να μη θεωρηθεί ότι στοιχειοθετούν παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης στον εκλογικό αγώνα που ακολουθεί.»

Η νέα Βουλή αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα την Κυριακή και να διαλυθεί την επόμενη ημέρα προκειμένου να προκηρυχθούν οι δεύτερες εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Ιουνίου. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλεύτρια Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη, σύμφωνα με δημοσίευμα του ertnews.gr. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα