ΑΘΗΝΑ
13:01
|
26.04.2024
Ο Κέβιν Μακάρθι δήλωσε το Σάββατο ότι σημειώνει «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με τον Τζο Μπάιντεν για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Κέβιν Μακάρθι δήλωσε το Σάββατο ότι σημειώνει «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς το έθνος αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, αναφέρει το Reuters.

Ο χρόνος είναι λίγος. Το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει έλλειψη κεφαλαίων για να πληρώσει όλους τους λογαριασμούς της στις 5 Ιουνίου χωρίς δράση του Κογκρέσου, μια προθεσμία λίγο μεταγενέστερη αλλά πιο σταθερή από την προηγούμενη πρόβλεψή της για χρεοκοπία ήδη από την 1η Ιουνίου.

Και οποιαδήποτε συμφωνία επί της αρχής μεταξύ του Μπάιντεν και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ΜακΚάρθι θα είναι η αρχή μιας εβδομαδιαίας διαδικασίας νομοθέτισης μέσω του βαθιά διχασμένου Κογκρέσου.

«Δεν έχουμε συμφωνία», είπε ο ΜακΚάρθι στους δημοσιογράφους. «Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Κάναμε πρόοδο, δουλέψαμε καλά μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί. Και τώρα επιστρέφουμε σε αυτό.»

Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν εδώ και εβδομάδες για μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Χωρίς συμφωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια καταστροφική χρεοκοπία.

«Τα πράγματα φαίνονται καλά», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Είμαι αισιόδοξος».

Οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν απειλήσει να μπλοκάρουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, συμπεριλαμβανομένων των απότομων περικοπών των δαπανών.

Οι Προοδευτικοί Δημοκρατικοί απείλησαν επίσης να μην υποστηρίξουν ορισμένους από τους συμβιβασμούς που τέθηκαν, ιδίως σχετικά με την επιβολή νέων απαιτήσεων εργασίας σε ομοσπονδιακά προγράμματα κατά της φτώχειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα