ΑΘΗΝΑ
16:20
|
20.05.2024
Πυρά Καστανίδη κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την κατάληψη της έδρας του κόμματος στην Α'Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την κατάληψη της έδρας του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης άφησε ο Χάρης Καστανίδης, κάνοντας λόγο για προσωπική προσβολή και εποχή έκπτωση της πολιτικής. 

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του, ο Χ. Καστανίδης επισημαίνει πως ο Ν. Ανδρουλάκης επέλεξε να τον ενημερώσει ταυτόχρονα με τον Τύπο για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, θέτοντάς τον εκτός Βουλής, προσθέτοντας πως η εν λόγω απόφαση κρίνεται σε συμβολικό και ηθικό επίπεδο και όχι σε πρακτικό, εφόσον η Βουλή θα διαλυθεί αμέσως μετά τη σύγκλησή της. 

«Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής» υπογραμμίζει ο στη συνέχεια, διαβεβαιώνοντας πως η προσβολή προς το πρόσωπό του δεν θα τον εμποδίσει να δώσει «μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης». 

«Ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια» καταλήγει σε δηκτικό ύφος ο Χ. Καστανίδης, συμπληρώνοντας πως «οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του Χάρη Καστανίδη:

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φύλλο συκής στη διεθνή δικαιοσύνη η εξίσωση θύτη (Ισραήλ) και θύματος (Γάζα) μέσω Χάγης

Κρεμλίνο: «Η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται» παρά τη λήξη της θητείας Ζελένσκι

Τζούλιαν Ασάνζ: «Πράσινο φως» για νέα έφεση κατά της απόφασης έκδοσης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα