ΑΘΗΝΑ
22:39
|
27.06.2024
Ένα σκάφος που μετέφερε περίπου 500 μετανάστες και είχε ξεκίινήσει από τις ακτές της Λιβύης χάθηκε στην κεντρική Μεσόγειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σκάφος που μετέφερε περίπου 500 μετανάστες και είχε ξεκινήσει από τις ακτές της Λιβύης χάθηκε στην κεντρική Μεσόγειο, αποκάλυψε την Παρασκευή η Alarm Phone, μια ομάδα που δέχεται κλήσεις από πλοία προσφύγων που βρίσκονται σε κίνδυνο, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Η ομάδα μοιράστηκε ότι το σκάφος, που εξαφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης, μετέφερε τουλάχιστον ένα νεογέννητο μωρό και έγκυες γυναίκες.

Άλλες ομάδες επιβεβαίωσαν την εξαφάνιση του σκάφους, το οποίο σύμφωνα με το Alarm Phone βρισκόταν σε πλώρη χωρίς κινητήρα στην ανοιχτή θάλασσα, περίπου 200 μίλια βόρεια του λιβυκού λιμανιού της Βεγγάζης και περισσότερα από 250 μίλια μακριά από τη Μάλτα και το νησί της Σικελίας της Ιταλίας.

Η ιταλική ΜΚΟ Emergency μοιράστηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με το Al Jazeera, ότι τα πλοία Life Support και Ocean Viking, ένα άλλο φιλανθρωπικό σκάφος, έψαχναν για το χαμένο σκάφος για 24 ώρες, αλλά δεν βρήκαν κανένα σημάδι του ούτε ναυάγιο.

Ο Φλάβιο Ντι Τζιάκομο, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) των Ηνωμένων Εθνών, ανάρτησε στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής ότι οι «500 μετανάστες που είχαν χαθεί» επιστράφηκαν στη Λιβύη.

Παράλληλα, δήλωσε: «Πρέπει να επαναληφθεί ότι η Λιβύη είναι ένα μη ασφαλές λιμάνι όπου οι μετανάστες δεν πρέπει ποτέ να επιστρέφονται».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε δάσος της Αρκαδίας

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Η πράξη του είναι απολύτως καταδικαστέα

Παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα