ΑΘΗΝΑ
09:18
|
19.04.2024
Το επιβατικό αεροπλάνο μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines πραγματοποίησε την πτήση Σαγκάη-Πεκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απογειώθηκε για την «παρθενική» του πτήση το αεροσκάφος τύπου C919, το οποίο είναι το πρώτο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Το επιβατικό αεροπλάνο μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χιογκτσάο της, με προορισμό την πρωτεύουσα Πεκίνο. Την απογείωση κατέγραψαν σε απευθείας μετάδοση οι κάμερες του κινεζικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV.

Η συμβολική πρώτη πτήση σηματοδοτεί επισήμως την είσοδο της Κίνας στην αγορά της πολιτικής αεροπορίας.

Η ανάπτυξη του αεροσκάφους από την COMAC άρχισε πριν από 15 χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ασιατικού γίγαντα να γίνει πιο αυτάρκης. Θεωρείται ανταγωνιστικό των A320neo (Airbus) και 737 MAX (Boeing). Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έκανε λόγο για ένα σημαντικό και καινοτόμο επίτευγμα της χώρας του.

Η China Eastern Airlines παρήγγειλε πέντε αεροσκάφη του τύπου τον Μάρτιο του 2021 και παρέλαβε το πρώτο τον Δεκέμβριο. Αναμένει τα υπόλοιπα εντός του έτους.

Συνολικά, έχουν παραγγελθεί από εγχώριους αερομεταφορείς πάνω από 1.200 αεροσκάφη του τύπου στην COMAC, σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας. Για το C919, η κινεζική αγορά χαρακτηρίζεται επαρκής. Ωστόσο οι προοπτικές για την εξαγωγή του είναι αβέβαιες, καθώς δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από τους εποπτικούς φορείς της Ευρώπης και των ΗΠΑ (EASA και FAA αντίστοιχα). Η COMAC προβλέπει ότι η παραγωγή θα φθάσει τα 150 δείγματα σε πέντε χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα