ΑΘΗΝΑ
15:52
|
19.04.2024
Τελικά το «τεχνικό πρόβλημα» αποκαταστάθηκε αλλά η καθυστέρηση έγινε!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός εν μέσω εξετάσεων έχει σημάνει από νωρίς το πρωί σήμερα στα Λύκεια, καθώς οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων αδυνατούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν, όπως ορίζει η νομοθεσία, τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Όπως μεταδίδει το alfavita.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων έχει πέσει, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να αντλήσουν τα θέματα δύο ή τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων , ανάλογα με το μάθημα στο οποίο διαγωνίζονται οι  μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας συνιστούν στους διευθυντές των Λυκείων που επικοινώνησαν «υπομονή» έως ότου αντιμετωπιστεί το τεχνικό πρόβλημα, και αποκλείουν σε κάθε περίπτωση την επιλογή θεμάτων από τα ίδια τα σχολεία εκτός Τράπεζας Θεμάτων.

Τι λένε για το πρόβλημα πηγές του Υπουργείου

Ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη των σημερινών ενδοσχολικών εξετάσεων στα λύκεια.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας, το τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να «μπουν» σχεδόν ταυτόχρονα όλα τα Λύκεια της επικράτειας (1.900 τον αριθμό) για να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και έτσι το σύστημα να μην μπορεί να τα εξυπηρετήσει.

Το πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί, ωστόσο η μετάδοση των θεμάτων έγινε με κάποια καθυστέρηση. Έτσι, σε κάποια σχολεία θα καθυστερήσει και η δεύτερη βάρδια εξετάσεων. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Υποαμειβόμαστε-Δεν μας δίνουν τα προβλεπόμενα δώρα

Παρέμβαση πρωτοβάθμιων σωματείων στον όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Η σχολική βία ως αντεστραμμένο είδωλο της «Αριστείας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα