ΑΘΗΝΑ
02:00
|
22.05.2024
Πέντε νέους υποψήφιους και ανακατατάξεις ανακοίνωσε ο Γ. Βαρουφάκης που θα κατέβει στην Β3 και την Α΄Αθήνας, όπως και στην Α΄Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανασύνταξη των δυνάμεων και των ψηφοδελτίων του προχωρά το ΜέΡΑ25 ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

«Μετά από μία συγκομιδή ψήφων την 21η Μάη κατώτερη του αριθμού των ψηφοφόρων που θέλουν την παράταξή μας στη Βουλή, και τις οποίες, τους οποίους, καλούμε αυτή τη φορά να μας ψηφίσουν, έχουμε λόγο να προβούμε σε μια ανασύνταξη των δυνάμεων μας. Έχει μεγάλη σημασία να ξέρουν οι ψηφοφόροι που είτε δεν μας ψήφισαν είτε μας ψήφισαν αλλά δεν έβαλαν σταυρό προτίμηση ποιες/ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή τώρα που οι εκλογές γίνονται χωρίς σταυρό, με λίστα. Είναι κάτι που θα κάναμε έτσι κι αλλιώς, όπως οφείλουμε στον κόσμο του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την εισήγησή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Οι αλλαγές που προτείνονται στα νέα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι οι εξής:

  • Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, μετακινείται από την Αχαΐα και από την Β’ Πειραιά στις εξής περιφέρειες: Β3 (Νότιο Τομέα) Αθηνών, Α’ Αθήνας, και Α’ Θεσσαλονίκης (την οποία εκπροσώπησε στην προηγούμενη Βουλή)
  • Η Σοφία Σακοράφα επιλέγει να παραμείνει επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δηλώνοντας έτσι την πίστη της ότι το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στοχεύει πολύ πιο ψηλά από το όριο του 3%.
  • Ο Δημήτρης Στρατούλης μετακινείται από την Β3 στην Β’ Πειραιά.
  • Ο Καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης μετακινείται από την δεύτερη θέση του Ψηφοδέλτιου Επικρατείας στη δεύτερη θέση της Β3 Αθηνών.
  • Τη δεύτερη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καταλαμβάνει η Πάολα Ρεβενιώτη, μετακινούμενη από την Α’ Αθήνας.
  • Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μετακινείται από την τέταρτη θέση του Ψηφοδέλτιου Επικρατείας στη δεύτερη θέση της Α’ Θεσσαλονίκης.
  • Την τέταρτη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καταλαμβάνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης, μετακινούμενος από την Α’ Θεσσαλονίκης.
  • Στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας εντάσσεται η Νένα Βενετσάνου.

Ακόμα, πέντε συνοδοιπόροι εντάσσονται για πρώτη φορά ως υποψήφιοι σε τέσσερις μεγάλες εκλογικές περιφέρειας της επικράτειας – οι 4 εκ των οποίων στην τελευταία, τιμητική, θέση της περιφέρειας όπου θα κατέβουν:

  • Ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, στην Α’ Αθήνας.
  • Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης Μάκης (Θωμάς) Μιχαλόπουλος, στην Α’ Θεσσαλονίκης.
  • Οι Γιάννης Κουζής, Καθηγητής-Ερευνητής στο πεδίο της Εργασίας και στην προτελευταία θέση η Αλέκα Μακρή, Γυναικολόγος & Ακτιβίστρια στο χώρο του Φεμινισμού και της Αριστεράς, στη Β1 Περιφέρεια Αθήνας.
  • H οικονομολόγος και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Νάντια Βαλαβάνη στο Ηράκλειο.

«Το μήνυμά μας πρέπει να είναι ένα. Ένα μήνυμα που αποπνέει ταπεινότητα εκ μέρους μας, που αποδεικνύει ότι λάβαμε το δικό μας μήνυμα την 21η Μάη, ότι δεν λέμε στους ψηφοφόρους τι να κάνουν, ότι τους θεωρούμε αυτό που είναι: Ώριμοι συμπολίτες μας που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους γιατί αυτή η φωνή πρέπει να είναι στη Βουλή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Πόρτα-πόρτα λοιπόν από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία. Κοντά στον κόσμο. Αδιαμεσολάβητα. Η άγρια ομορφιά της Δημοκρατίας έτσι βιώνεται, έτσι λειτουργεί: Δίνοντας στον κόσμο που έχει ανάγκη τον ριζοσπαστικό λόγο μας, τις ατόφιες επαναστατικές αλήθειες στη Βουλή, το έναυσμα να βάλει αυτή τη φωνή στη Βουλή. Όχι για τα αξιώματα αλλά πάντα μ’ ένα και μοναδικό στόχο: Την Ήττα της Δεξιάς, τη ρήξη με τα αίτια της Δεξιάς και, φυσικά, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας ώστε να εξαλείψει ο λόγος για να υπάρχει Δεξιά», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα