ΑΘΗΝΑ
19:08
|
03.05.2024
Η άφιξη του Μαδούρο στη Μπραζίλια αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την «αποκατάσταση διμερών και διπλωματικών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών της Νότιας Αμερικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα συμμετάσχει στις 30 Μαΐου σε συνάντηση των προέδρων της Νότιας Αμερικής που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έφτασε την Κυριακή στη Βραζιλία, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Βραζιλιάνου προέδρου.

Η άφιξη του Μαδούρο στη Μπραζίλια αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την «αποκατάσταση διμερών και διπλωματικών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών της Νότιας Αμερικής, δήλωσε η κρατική Venezolana de Televisión (VTV).

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα συμμετάσχει στις 30 Μαΐου σε συνάντηση των προέδρων της Νότιας Αμερικής που συγκαλείται από τον Λούλα ντα Σίλβα. Οι πρόεδροι τουλάχιστον δέκα χωρών της Νότιας Αμερικής αναμένεται να παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Μαδούρο έγινε δεκτός από τη γραμματέα για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας, Τζιζέλα Παντοβάν, και τον πρέσβη του Καράκας στη Μπραζίλια, Μανουέλ Βισέντε Βαντέλ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν είχε επισκεφθεί τη Βραζιλία από το 2015, όταν παρευρέθηκε στην ορκωμοσία της πρώην προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ για τη δεύτερη θητεία της.

Οι σχέσεις μεταξύ Βραζιλίας και Βενεζουέλας επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου (2019-2022). Με την ορκωμοσία του Λούλα Ντα Σίλβα, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών ανασυγκροτείται βήμα-βήμα.

Την περασμένη Παρασκευή, οι υπουργοί Εξωτερικών της Βραζιλίας, Μάουρο Βιέιρα και της Βενεζουέλας, Ιβάν Γκιλ, είχαν τηλεφωνική συνάντηση, στην οποία συζήτησαν «θέματα προτεραιότητας της διμερούς ατζέντας, σε μια περίοδο επανέναρξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έλαβε την περασμένη εβδομάδα τα διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή της Βενεζουέλας στη Μπραζίλια, Μανουέλ Βαντέλ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για «ένα νέο σημείο εκκίνησης για την εδραίωση της ένωσης μεταξύ των δύο αδελφών λαών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα