ΑΘΗΝΑ
02:16
|
24.04.2024
Το ταξίδι αυτό θα είναι το πρώτο του Μασκ στην Κίνα από τότε που είχε επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κίνα αναμένεται τις επόμενες μέρες ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ προκειμένου να έχει συναντήσεις με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το μεγάλο εργοστάσιο της εταιρίας του, Tesla, στη Σαγκάη.

Το επικείμενο ταξίδι χαρακτηρίζεται «ιδιωτικό» και γι’ αυτό ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η ατζέντα συναντήσεων του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη γνωστών εταιριών όπως Tesla, Twitter, Neurolink, SpaceX, Boring Company, κ.α.

Το πρακτορείο Ρόιτερς είχε μεταδώσει τον Μάρτιο ότι ο Μασκ σχεδίαζε ένα ταξίδι στην Κίνα προκειμένου να συζντήσει τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ.

Οι αγορές της Κίνας είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες μετά από εκείνες των ΗΠΑ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρίας του Μασκ, Tesla.

Το ταξίδι αυτό θα είναι το πρώτο του Μασκ στην Κίνα από τότε που έκανε το διαδίκτυο να παραμιλάει χορεύοντας στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη στις αρχές του 2020.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης σε μια χρονική στιγμή που η Tesla ασχολείται με πολλαπλά θέματα, περιλαμβανομένου ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου αποδυναμώνεται. Η Tesla μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση για τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή σε 450.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, παρότι είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη που θα παράγει συσσωρευτές Megapack.

Η εταιρεία έχει υποβάλει στις τοπικές κινεζικές αρχές σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων παραγωγής συστημάτων μετάδοσης ισχύος στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη που θα ανέρχονται στις 1,7 εκατομμύρια μονάδες ετησίως. Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης». Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα