ΑΘΗΝΑ
07:00
|
25.04.2024
Η Κόστιουκ προσπέρασε την Σαμπαλένκα χωρίς να της δώσει το χέρι της, ενώ αυτό το έχει ξανακάνει στο παρελθόν σε Ρωσίδα αντίπαλό της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μάρτα Κόστιουκ αρνήθηκε τη χειραψία με την Αρίνα Σαμπαλένκα μετά τον μεταξύ τους αγώνα στο Roland Garros. Η Λευκορωσίδα, νικήτρια του Australian Open, έκανε ιδανική πρεμιέρα αφού πήρε τη νίκη με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Ωστόσο, όλα επισκιάστηκαν από την αντίπαλό της. Η Κόστιουκ προσπέρασε την Σαμπαλένκα χωρίς να της δώσει το χέρι της, όπως συνηθίζεται μετά τους αγώνες. Η τενίστρια από την Ουκρανία αποδοκιμάστηκε από το κοινό που βρέθηκε στο κεντρικό κορτ. Η Σαμπαλένκα απόρησε με τα γιουχαΐσματα αλλά συνέχισε να χαιρετάει κάνοντας και μία υπόκλιση. 

Αξίζει να πούμε ότι η Κόστιουκ είχε αρνηθεί χειραψία και στο τουρνουά του Όστιν το οποίο κατέκτησε επικρατώντας της Ρωσίδας Βάρβαρα Γκράτσεβα στον τελικό. Η Σαμπαλένκα είχε μιλήσει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις τενίστριες από την Ουκρανία.

«Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο για εμένα, γιατί ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τόσο μίσος στα αποδυτήρια. Προφανώς στο Instagram, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σε μισούν μόλις χάνεις αγώνες, αλλά αυτό που έζησα στα αποδυτήρια δεν το είχα αντιμετωπίσει ποτέ.

Δεν τσακωθήκαμε, αλλά κάναμε περίεργες συζητήσεις, όχι με τα κορίτσια, αλλά με τα μέλη του προσωπικού τους. Πραγματικά ήταν μια δύσκολη στιγμή, αλλά τώρα είναι καλύτερα. Δυσκολεύθηκα να καταλάβω, ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που με μισούν χωρίς λόγο. Εννοώ, ότι δεν έκανα τίποτα.

Η Μάρτα Κοστιούκ περπατά προς την καρέκλα της χωρίς να σφίξει το χέρι της Αρίνα Σαμπαλένκα

Συνειδητοποίησα, ότι δεν έφταιγα εγώ και δεν τους πλήγωσα καθόλου. Και είμαι σίγουρη, ότι οι άλλοι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές δεν έκαναν τίποτε περισσότερο στους Ουκρανούς. Για την κατάσταση του πολέμου, το είπα πολλές, κανείς σε αυτόν τον κόσμο, Ρώσοι αθλητές ή Λευκορώσοι αθλητές, δεν υποστηρίζει τον πόλεμο. Κανείς. Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τον πόλεμο; Φυσικά δεν υποστηρίζουμε τον πόλεμο. Αν μπορούσαμε να επηρεάσουμε ούτως ή άλλως τον πόλεμο, αν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε, θα το κάναμε. Αλλά δυστυχώς, δεν είναι στα χέρια μας. Μόλις συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά είναι συναισθήματα και πρέπει να τα αγνοήσω και να επικεντρωθώ στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματα των άλλων», σημείωσε η Σαμπαλένκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα