ΑΘΗΝΑ
20:38
|
05.07.2024
Με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, ξεκίνησε και επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη χθεσινή θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της βραχύβιας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μάη, ξεκίνησε και επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος με τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκινούν εκ νέου και με ένταση των αγώνα προς την κάλπη του Ιούνη.

«Οι πολίτες μας ψηφίζουν όχι για όσα κάναμε, αλλά για όσα θα κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους» είπε χθες από το Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκινά σήμερα τις περιοδείες στην περιφέρεια με πρώτο σταθμό την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο. Ακολούθως, θα επισκεφθεί τον Μόχο και στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου, ενώ αύριο Τετάρτη θα περιοδεύσει στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσημη πρώτη της νέας Εκλογικής Επιτροπής χθες στο Αιγάλεω, έδωσε τον τόνο για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής είναι μια χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούσαμε, ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει» ανέφερε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κινητοποιήσει κάθε ανθρώπινο πόρο προκειμένου να πετύχει τον μεγάλο στόχο της ανατροπής.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΛΑΛ άναψε, χθες Δευτέρα το «πράσινο φως» για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την οποία εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο. Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό, τον οποίο τροφοδοτούν για να επιβιώσουν οι ψηφιακές τους συμμορίες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος θα μιλήσει απόψε στη Χίο. Νωρίτερα στις 18:00 θα έχει συνάντηση με συνταξιούχους του ΝΑΤ στο λιμάνι του νησιού.

«Κάναμε το βήμα, σκεφτείτε τι θα γίνει αν κάνουμε το άλμα. Πάμε να το καταφέρουμε. Μπορούμε!» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, χθες, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Κεντρική επιτροπή του Κόμματος στην έδρα της στον Περισσό. «Προχωράμε, λοιπόν, δυναμικά. Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε. Ξέρουμε ότι πολύ περισσότεροι στρέφουν τώρα τα βλέμματά τους και τις ελπίδες τους προς το ΚΚΕ» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι «αυτό που μετράει στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει πραγματική μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει.»


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

 Χαμάς: Απορρίπτει την ανάπτυξη ξένων «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην Λωρίδα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα