ΑΘΗΝΑ
04:14
|
24.04.2024
«Σκέφθηκα να παραιτηθώ μετά το σοκ, αλλά είπα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω» είπε χαρακτηριστικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις αστοχίες στην προεκλογική εκστρατεία αναγνώρισε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Σταρ.

«Σκέφθηκα να παραιτηθώ μετά το σοκ, αλλά είπα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως το κόμμα του προεκλογικά έδειξε «εικόνα Βαβυλωνίας». Επανέλαβε τα περί οδυνηρού σοκ από το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας:

«Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα σοκ. Στο τι έφταιξε, δεν ψάχνουμε αιτίες στους πολίτες, στον ελληνικό λαό και τους αντιπάλους μας. Οι αντίπαλοί μας έκαναν τη δουλειά τους. Ψάχνουμε τις αιτίες σε εμάς. Στο πως εκπέμψαμε το μήνυμά μας. Το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο να δεχθεί αυτή την αλλαγή. Μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασιών και δε βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν άλλον».

Ερωτηθείς εάν μετανιώνει για την απλή αναλογική, το διέψευσε εξηγώντας πως ήταν «όραμα και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς η απλή αναλογική» και πως το κόμμα του επιθυμούσε «ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα».

Σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Το τσουνάμι των τελευταίων ημερών έφερε την επιβολή της ατζέντας του φόβου από τον αντίπαλο, θυμίζοντας το 2015 και ξεχνώντας τι έγινε από το 2019 μέχρι σήμερα. Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη με την παραπληροφόρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές και όχι με την αλήθεια ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Περί διαδοχής

Στην ερώτηση της Μαρίας Ζαχαρέα σχετικά με τις φήμες ότι θα δώσει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Χαρίτση ή στην Έφη Αχτσιόγλου και αν πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία σε πέντε χρόνια από τώρα είναι έτοιμη να δει μία γυναίκα επικεφαλής κόμματος, ο Α. Τσίπρας απάντησε: 

«Το εύχομαι. Θα ήταν μια σημαντική αλλαγή και καινοτομία. Το κρίσιμο δεν είναι να έχουμε μια γυναίκα, αλλά ποια πολιτική θα εφαρμόσει. Το εύχομαι να έχουμε πρωθυπουργό στη χώρα μία γυναίκα μη υπηρεσιακή όπως για παράδειγμα είχαμε και την κ. Θάνου».  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα