ΑΘΗΝΑ
01:45
|
08.09.2024
Δηλώνουν σε ετοιμότητα εν αναμονή των εξελίξεων και περιμένουν την εκδίκαση των προσφυγών που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προσωρινή αναστολή του μεγαλειώδους απεργιακού τους αγώνα, που ξεκίνησε πριν 11 μήνες με την ανακοίνωση των πρώτων απολύσεων, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα, έως ότου εκδικαστούν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε ομόφωνα την Παρασκευή 19/5 σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), ενώ η δικαιοσύνη εξετάζει άμεσα τις προσφυγές της δικαιοσύνης, εκείνες των εργαζομένων συνεχώς αναβάλλονται και δεν έχει βγει καμία απόφαση.

«Κατά την διάρκεια της απεργίας αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι προσφυγές της εργοδοσίας στα δικαστήρια, εναντίον των συναδέλφων μας και του εργοστασιακού σωματείου, εκδικαζόταν άμεσα και έγκαιρα. Αντίθετα οι προσφυγές των συναδέλφων και του σωματείου με υπαιτιότητα της εργοδοσίας και των δικαστηρίων αναβάλλονταν συνεχώς και δεν έχουν εκδικαστεί εδώ και 11 μήνες και δεν έχει βγει ακόμα καμία απόφαση», σημειώνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία δεν υπάρχουν ακόμα δικαστικές αποφάσεις:

Σχετικά με τις προσφυγές εργαζομένων κατά της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» για τις παράνομες απολύσεις και τη συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού από την επιχείρηση.

Σχετικά με τις τρεις πρώτες απολύσεις, ενώ με υπαιτιότητα της εργοδοσίας δεν έχουν βγει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των απολύσεων του προέδρου του εργοστασιακού σωματείου και της Ομοσπονδίας Γιάννη Φραγγίδη καθώς και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και μέλους της Διοίκησης του ΕΚΘ Άρη.

Σχετικά με τις απολύσεις των άλλων εννέα εργαζόμενων καθώς και με τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αγωγές που έχουν κατατεθεί.

«Δώσαμε και δίνουμε μια μεγάλη μάχη εδώ και 11 μήνες με οργάνωση και πειθαρχία ενάντια σε όλους, στην κρατική καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία και όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους για το θάρρος που έδειξαν… είμαστε σε ετοιμότητα, εν αναμονή των εξελίξεων», σημειώνει η ΠΟΕΕΠ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα