ΑΘΗΝΑ
22:04
|
04.05.2024
Την ώρα που η κυβέρνηση Κούρτι εμμένει στην τοποθέτηση των αλβανόφωνων δημάρχων στις περιοχές με πλειοψηφία σερβικού πληθυσμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στον σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όπου τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση Κούρτι επιμένει στην τοποθέτηση των αλβανόφωνων δημάρχων που εκλέχθηκαν στις περιοχές που ζει κατά πλειοψηφία σερβικός πληθυσμός, έστειλε ο πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, μετά την προσευχή που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς Επισκόπου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ.

«Προσευχόμαστε στον Άγιο Νικόλαο της Σερβίας για να θωρακίσει, να προστατεύσει και να διαφυλάξει τον πιστό σερβικό λαό», είπε αρχικά ο Μακαριώτατος στο μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης που εξέδωσε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

«Είθε οι προσευχές του Αγίου Νικολάου να είναι με όλους εσάς, και ιδιαίτερα, σήμερα, με όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Είθε η ειρήνη να επικρατήσει στη γη του Κοσσυφοπεδίου-Μετοχίων, στους αδελφούς και τις αδελφές μας, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ζουν εκεί», υπογράμμισε.

«Είθε ο κύριος να φωτίσει τον νου όσων έχουν τη δύναμη σ’ αυτόν τον κόσμο και να ζεστάνει τις καρδιές τους για να καταλάβουν ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια έχουν την ανάγκη, αλλά και το δικαίωμα, να ζουν στη γη τους με ειρήνη και αμοιβαία κατανόηση με τους άλλους, ότι έχουν το δικαίωμα να μην να διώκονται, να μην χάνουν την περιουσία τους», τόνισε ο προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

«Πάντα στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, στη γη που είναι η δόξα και ο σταυρός μας, αλλά και η ανάστασή μας, το έθνος μας ζει μαζί με άλλα έθνη και ήξερε πάντα να ζει μαζί με αυτά τα έθνη, να σέβεται όλα τα έθιμα και τη θρησκεία των άλλων λαών», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Σερβικής Εκκλησίας, καθημερινά ο Μακαριώτατος θα προσεύχεται μπροστά στα λείψανα του Αγίου Νικολάου για να επικρατήσει η ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και καλεί όλους τους πιστούς να πολλαπλασιάσουν τις προσευχές τους.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σε μεγάλη λιτανευτική πομπή το Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος χαρακτήρισε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ως ζωτικής σημασίας όργανα και κάλεσε όλους τους υπευθύνους να μην αδιαφορήσουν για τους εκεί αδελφούς καθώς το Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά της Σερβίας.

«Χρειαζόμαστε προσευχή, πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να διατηρήσουμε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχιια ως τμήμα της Σερβίας όπως πριν και τώρα και για πάντα, ώστε να μην συμβεί με κανέναν τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, το Κοσσυφοπέδιο και η Μετόχια να αποξενωθούν. Ας μαζευτούμε λοιπόν! Ας μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Χρειαζόμαστε δύναμη», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα