ΑΘΗΝΑ
04:34
|
29.06.2026
«Δεν ‘κρύφτηκα’ πίσω από την ασυλία μου», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της άρσης ασυλίας της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη τάχθηκε η Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απόφαση ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και αναρτήθηκε χθες. H Επιτροπή απεφάνθη έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (ΕΡΡΟ) στις 15/12/2022 λόγω της εν εξελίξει έρευνας για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε.»

Βάσει του Κανονισμού, η εισήγηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων πρέπει τώρα να εγκριθεί με ψηφοφορία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη

«Δεν ‘κρύφτηκα’ πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράκ: Συλλήψεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Θραύσματα ουκρανικού drone προκάλεσαν πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Ρωσία

«Ηθική Επανάσταση» και μέτωπο με τις τράπεζες, εξήγγειλε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ. ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας-Παγίωση της ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα