ΑΘΗΝΑ
20:53
|
19.04.2024
Το συνολικό κόστος κατασκευής του αναπτυξιακού σχεδίου της Αφροδίτης, (συμπεριλαμβανομένου του υποθαλάσσιου αγωγού) εκτιμάται πως ανέρχεται σε 3,6 δις. δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με υποθαλάσσιο αγωγό στην Αίγυπτο αναμένεται να διασυνδεθεί το κυπριακό κοίτασμα φυσικού αερίου Αφροδίτη ώστε να επιταχυνθεί  η αξιοποίηση τού και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Σε δηώσεις που έκανε σήμερα εκπρόσωπος της ισραηλινής εταιρίας NewMed Energy (θυγατρική της Delek Drilling) τόνισε πως επιδιώκουν την επίσημη έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης για να προχωρήσουν στην κατασκευή του αγωγού που θα το συνδέσει με σταθμό επεξεργασίας και υγροποίησης στην Αίγυπτο.

Η ισραηλινή NewMed Energy, που έχει το 30% των μετοχών του κοιτάσματος Αφροδίτη, επιβεβαίωσε πως έχει υποβάλλει επικαιροποιημένο σχέδιο στις αρμόδιες κυπριακές αρχές  για την ανάπτυξη αποθήκης, χώρου επεξεργασίας φυσικού αερίου και παραγωγής στο πλαίσιο συνάντησης που έγινε την περασμένη Δευτέρα με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γεώργιο Παπαναστασίου.

Άλλοι εταίροι στο κυπριακό κοίτασμα Αφροδίτη που εκτιμάται πως έχει 124 δις. κ.μ. φυσικού αερίου,  είναι οι πολυεθνικές ενέργειας, Chevron και Shell. Κάθε μία από τις εταιρίες αυτές έχει το 35% των μετοχών του κοιτάσματος Αφροδίτη που εντοπίστηκε το 2011 και βρίσκεται 170 χλμ νοτίως της Λεμεσού και απέχει 30 χλμ ΒΔ του ισραηλινού κοιτάσματος φυσικού αερίου Leviathan.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του αναπτυξιακού σχεδίου της Αφροδίτης, (συμπεριλαμβανομένου του υποθαλάσσιου αγωγού) εκτιμάται πως ανέρχεται σε 3,6 δις. δολάρια.

Τον περασμένο Ιούνιο η Αίγυπτος και το Ισραήλ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης με την Ε.Ε. η οποία αναμένεται να εισάγει για πρώτη φορά ισραηλινό φυσικό αέριο μέσω σταθμού υγροποίησης στην Αίγυπτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα