ΑΘΗΝΑ
18:04
|
13.05.2024
Δύσκολο προμηνύεται το επόμενο διάστημα για τον βασικό αντίπαλο του Τούρκου Προέδρου καθώς δεν προτάθηκε για βουλευτής και αίρεται η βουλευτική του ασυλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καθώς όχι μόνον έχασε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή αλλά δεν προτάθηκε βουλευτής σε νέα κοινοβουλευτική θητεία και ως εκ τούτου δεν προστατεύεται με βουλευτική ασυλία.

Η σημερινή ασυλία έχει ημερομηνία λήξης και αυτή κοντοζυγώνει καθώς είναι η Παρασκευή, 2 Ιουνίου, οπότε ορκίζονται οι νέοι βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Ως εκ τούτου, θεωρείται πολύ πιθανό πως ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αξιοποιήσει την ευκαιρία και θα βάλει μπροστά μία μηχανή δικών σε βάρος του έως πρότινος αντιπάλου του, ο οποίος αντιμετωπίζει 40 ποινικές καταγγελίες, εκ των οποίων οι 15 αφορούν την κατηγορία της προσβολής, απειλής και συκοφαντίας κατά του Προέδρου της χώρας.

Εάν αυτές οι ποινικές καταγγελίες εγκριθούν από την εισαγγελία τότε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου. Άλλες κατηγορίες σε βάρος του 71χρονου πολιτικού αφορούν εκείνες της «απόπειρας επηρεασμού του δικαστικού σώματος», της ρητής εξύβρισης, της συκοφαντίας, απειλής και εξύβρισης δημοσίων λειτουργών» κ.α. Μία άλλη κατηγορία που αναμένεται να απαγγελθούν σε βάρος του αφορά ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε προ τριετίας και περιγράφει τη σύνδεση του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» του Ερντογάν με το δίκτυο των Γκιουλενιστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ολλανδία: Εξαπλώνονται οι αντιδράσεις στα πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Γάζα

Προσήλωση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη θετική ατζέντα αλλά και κόντρα για τη Χαμάς (video)

Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις από την EBU για την απαγόρευση της σημαίας της Ε.Ε. στην Eurovision

Γερμανία: Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα