ΑΘΗΝΑ
08:16
|
04.10.2023
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει προτεραιότητα την αναγέννηση του ΕΣΥ, δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πρέπει να τελειώσει αυτή η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν την ενδιαφέρει να στηρίξει τη δημόσια υγεία.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως «σε αυτή τη νέα εποχή έχει προτεραιότητα να αναγεννήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αυτό ίδρυσε τη δεκαετία του ’80, μέσω της έμπνευσης και της εργασίας του Παρασκευά Αυγερινού και του μεγάλου Γιώργου Γεννηματά».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς θεωρούμε το κοινωνικό κράτος μία προτεραιότητα σε μία δυτική ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου έχουμε χρέος να μειώσουμε τις ανισότητες, να έχουμε ισχυρή δημόσια παιδεία, ισχυρή δημόσια υγεία, προοπτική και φροντίδα για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Γι’ αυτό προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη και την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να υπάρχει περισσότερο μόνιμο προσωπικό, να αυξηθούν οι μισθοί των υγειονομικών στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, βέβαια, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης χρήσιμο είναι η ενίσχυση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας».

Όσο αφορά στην κατάσταση του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε χαρακτηριστικά πως αντίκρυσε μια εικόνα «αποκαλυπτική της κατάστασης και της απελπισίας που υπάρχει στους ασθενείς, όταν 3.500 περιμένουν το χειρουργείο τους και υπάρχουν μόνο 7 αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις».

«Είναι απελπιστική η κατάσταση γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν έχει διάθεση, λόγω των ιδεοληψιών της, να στηρίξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το 2% με 4% του Ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8%, 10% και 11%», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη-Εκδήλωση: 50 Χρόνια Μετά: Ελλάδα-Χιλή, Κοινές Μνήμες

Στη Γαλλία ο Νίκος Δένδιας για την φρεγάτα Κίμων

Εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα από…. καρδιάς

Αποπέμφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα