ΑΘΗΝΑ
00:36
|
25.04.2024
Η Γερουσία ενέκρινε, με άνετη πλειοψηφία 63 ψήφων έναντι 36, το σχέδιο νόμου για την αναστολή του ορίου δανεισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό Κογκρέσο, σε κούρσα με τον χρόνο, απέτρεψε οριστικά το βράδυ της Πέμπτης (πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών την 5η Ιουνίου. Η Γερουσία ενέκρινε, με άνετη πλειοψηφία (63 ψήφοι υπέρ, 36 κατά), το σχέδιο νόμου που αναστέλλει ως την 1η Ιανουαρίου 2025 το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, που είχε ήδη εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πλέον μένει απλώς να το κυρώσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το κείμενο, καρπός σκληρών και πικρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου και των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων, θα επιτρέψει στην αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της το διάστημα ως και μετά τις εκλογές της επόμενης χρονιάς, με αντάλλαγμα εκτεταμένες περικοπές των προβλεπόμενων δημοσίων δαπανών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ικανοποίηση για την ψηφοφορία στη Γερουσία κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη για την οικονομία και για τον αμερικανικό λαό», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, προσθέτοντας ότι «αδημονεί» να υπογράψει το κείμενο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα