ΑΘΗΝΑ
13:22
|
18.07.2024
Θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου σε ψηφιακή μορφή, βινύλιο και CD με τον τίτλο: Evenings at the Village Gate: John Coltrane with Eric Dolphy.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι λάτρεις της τζαζ μετρούν βδομάδες και μέρες μέχρι να έρθει ο Ιούλιος όχι για να πάνε σε κάποια συναυλία αλλά γιατί στις 14/7/2023 η δισκογραφική εταιρία Impulse Records (που κυκλοφόρησε όλα τα έργα του σπουδαίου μουσικού από τη δεκαετία του 1960) θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά, χαμένες ηχογραφήσεις που είχαν γίνει το 1961 σε εμφανίσεις του του μεγάλου τζαζίστα μουσικού, Τζον Κολτρέιν, στο κλαμπ Village Gate  του Γκρίνουιτς της Νέας Υόρκης και είχαν καταγραφεί στο πλαίσιο δοκιμής νέου ηχητικού συστήματος του ιστορικού κλαμπ.

John Coltrane with Eric Dolphy: Evenings at the Village Gates Digital

Οι ηχογραφήσεις περιήλθαν στην κατοχή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης για τις Παραστατικές Τέχνες, όπου χάθηκαν. Αν και οι κασέτες εντοπίστηκαν κάποια στιγμή, εξαφανίστηκαν ξανά στα αρχεία της Βιβλιοθήκης για αρκετές ακόμη δεκαετίες. Ωστόσο, ξαναβρέθηκαν και το υλικό διάρκειας 80 λεπτών συμπεριλαμβάνει εκτελέσεις γνωστών κομματιών όπως: My Favorite Things, Impressions, Greensleeves, When Lights Are Low, Africa.

Κατά τις ηχογραφήσεις αυτές, στο πιάνο ήταν ο σπουδαίος πιανίστας McCoy Tyner, στο μπάσο ο Reggie Workman, στα ντραμς ο Elvin Jones, στο σαξόφωνο ο Dolphy (τρία χρόνια πριν το θάνατό του σε ηλικία 36 ετών).

προπαραγγελίες του υλικού που θα κυκλοφορήσει σε CD, ψηφιακή μορφή και βινύλιο με τον τίτλο Evenings at the Village Gate: John Coltrane with Eric Dolphy έχουν ήδη αρχίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Massive Attack: Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους γέμισε η Πλατεία Νερού

Δύο επέτειοι ορόσημα: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Δεκαήμερο Αγώνα και Ελευθερίας στο δάσος των Σκουριών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα