ΑΘΗΝΑ
02:17
|
19.04.2024
Η γαλλική κυβέρνηση έχει θέσει ένα νέο εμπόδιο για τους Μαροκινούς, καθώς εγκρίνει αυστηρά μέτρα σχετικά με τα συνταξιοδοτικά ταμεία για κατοίκους μαροκινής υπηκοότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική κυβέρνηση έχει θέσει ένα νέο εμπόδιο για τους Μαροκινούς, καθώς εγκρίνει αυστηρά μέτρα σχετικά με τα συνταξιοδοτικά ταμεία για κατοίκους μαροκινής υπηκοότητας, σύμφωνα με τον μαροκινό Τύπο. Αυτή η άδικη ενέργεια κατά των πολιτών της περιοχής του Μαρόκου ακολουθεί τα εμπόδια στην απόκτηση βίζας εισόδου στην επικράτειά της, αναφέρει το Middle East Monitor.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγχωνεύσει την κάρτα Vital (Life) και την ταυτότητα, η οποία θα είναι υποχρεωτική για διαμονή εννέα μηνών στη Γαλλία για να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η έκθεση του Λογιστικού Συνεδρίου δείχνει την ανάγκη βελτίωσης των επιδόσεων. Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η κοινωνική απάτη αντιστοιχεί σε έξι έως οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ η διοίκηση αγωνίζεται να ανακτήσει μόλις 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά συνέπεια, ο Γάλλος υπουργός Δημοσίων Λογαριασμών Γκαμπριέλ Ατάλ ενισχύει τα εργαλεία του για να «αλλάξει την κλίμακα», όπως προέτρεψε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον μαροκινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Hespress, ο Ατάλ έχει κατηγορήσει εμμέσως Μαροκινούς και Αλγερινούς που ζουν στη Γαλλία ότι «διέπραξαν απάτη». Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε: «Η γαλλική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να σταματήσει τις δόλιες δραστηριότητες που διεξάγονται από συνταξιούχους που ζουν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο Ατάλ υποσχέθηκε να «ληφθούν μέτρα για να επαληθευτεί εάν αυτά τα άτομα λαμβάνουν νόμιμα τις συντάξεις τους».

Επικαλούμενη πληροφορίες που παρέχονται από το Le Parisien, όπως αναφέρει ο Ατάλ, έως και οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ σε ταμεία κοινωνικής ασφάλισης πηγαίνουν σε κατοίκους εκτός Γαλλίας, σε μια προφανή αναφορά σε Μαροκινούς γαλλικής ιθαγένειας, θεωρώντας το ως: «Προφανής πράξη απάτης στο Γαλλικό Ταμείο.»

Η Hespress ανέφερε ότι ο Ομάρ Αλ-Μοραμπίτο, πρώην δήμαρχος στη Γαλλία, επέκρινε: «Η πρόσφατη γαλλική απόφαση είναι ανακριβής και έχει μια σαφή πολιτική χροιά». Τόνισε: «Παρά αυτές τις υπεξαιρέσεις, θα ήταν δυνατό να ληφθούν διαφορετικά μέτρα, όχι τυχαίες και σημαντικές αποφάσεις που βαθαίνουν την ταυτότητα της διαμάχης με το Ραμπάτ».

Αναφερόμενος στην έλλειψη ανταπόκρισης του Μαρόκου στο ζήτημα της βίζα, ο Αλ-Μοραμπίτο σημείωσε ότι η υιοθέτηση από το Βασίλειο μιας πολιτικής σιωπής έναντι των συνεχιζόμενων γαλλικών παραβάσεων: «Ενθαρρύνει τη Γαλλία να λάβει παρόμοιες ενέργειες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα