ΑΘΗΝΑ
02:24
|
24.09.2023
Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Ιουνίου στο λόφο Φιλοπάππου, μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Hola Flamenco Festival, για έκτη συνεχή χρονιά, συγκεντρώνει τους flamenco καλλιτέχνες, καθώς και μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τους ενώνει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στο θέατρο Δώρα Στράτου, στο λόφο του Φιλοπάππου.

Η μεγάλη απήχηση που είχε η περσινή διοργάνωση, έκανε το φεστιβάλ να πάει βήματα παραπάνω και να καλέσει φέτος γνωστούς καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για την τέχνη, αλλά και τη δράση τους.

Έτσι φέτος καλεσμένη για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα είναι η δημοφιλής, προτεινόμενη για Grammy τραγουδίστρια και συνθέτρια Rosario la Tremendita από τη Σεβίλλη, που με το μπάσο της παντρεύει εντυπωσιακά το φλαμένκο με εκρηκτικούς ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και παράλληλα είναι γνωστή διεθνώς για τη δράση της σε θέματα φεμινισμού, ισότητας και έμφυλων ταυτοτήτων.  Καλεσμένη επίσης είναι η εκπληκτική Balkan Band Αγία Φανφάρα, που θα συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες φλαμένκο, αναδεικνύοντας έτσι τη διάδραση του flamenco με άλλα είδη μουσικής, αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι.

Επιπλέον, καλεσμένοι είναι ο κιθαρίστας Vicente Jose Santiago, η χορεύτρια Miki Maria Vos και ο τραγουδιστής Juan Peñas, που θα συμπράξουν με τους Έλληνες καλλιτέχνες του φεστιβάλ.

Το Flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας και της συνύπαρξης, του αγώνα, της αλληλεγγύης και της δύναμης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αθήνα από το 2017 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετικές «αυλές» της πόλης.

Στις 4 και 5 Ιουνίου… Όλα Φλαμένκο λοιπόν!

Πιο πριν όμως, οι φίλοι του φλαμένκο φεστιβάλ είναι καλεσμένοι σε opening party σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου στις 22:00 στο  καφέ μπαρ Chandelier (Μπ. Παλαιολόγου 4, Μητρόπολη, Αθήνα)

…αλλά και τον Ιούλιο το φλαμένκο μετακομίζει στην Κρήτη για το «Vamos! Flamenco camp». Από τη Δευτέρα 24 έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου η διάσημη στον χώρο Rafaela Carrasco (χορός) και η αγαπημένη Alba Guerrero (τραγούδι), θα δώσουν 2 μοναδικά σεμινάρια προς όλα τα επίπεδα, που θα καταλήξουν σε μια μεγάλη γιορτή στον Βάμο, 26 χλμ έξω από τα Χανιά.

Το χωριό ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και έτσι ονομάστηκε «Βάμος» δηλαδή στα ισπανικά “Vamos”, που σημαίνει «Πάμε»! Η ιδέα να παρουσιαστεί ένα τέτοιου τύπου Camp στον Βάμο Χανίων, έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με την flamenco κουλτούρα.

Πρόγραμμα Hola Flamenco Festival

Κυριακή 4 Ιουνίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 | Έναρξη 20:30
Χορός flamenco: Miki Maria Vos, Θέτις Μισίου, Τζέσικα Καϊμπαλή, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Δέσποινα Καραγεώργου και άλλοι
Μουσική: Σταύρος Πρέσσης (κιθάρα), Vicente Jose Santiago (κιθάρα), Juan Peñas (τραγούδι), Yota Baron ( τραγούδι)
Καλεσμένοι: Αγία Φανφάρα Balcan Band – σύμπραξη με τις χορεύτριες του φεστιβάλ

Δευτέρα 5 Ιουνίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 | Έναρξη 20:30
Χορός flamenco: Miki Maria Vos, Θέτις Μισίου, Τζέσικα Καϊμπαλή, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Δέσποινα Καραγεώργου και άλλοι
Μουσική: Σταύρος Πρέσσης (κιθάρα), Vicente Jose Santiago (κιθάρα), Juan Peñas (τραγούδι), Yota Baron (τραγούδι)
Καλεσμένοι: Rosario la Tremendita & band

Τρίτη 6 Ιουνίου

Σεμινάριο τραγουδιού flamenco από την Rosario la Tremendita ανοιχτό σε όλους, Playground for the arts (Βουτσαρά 4-6 Βοτανικός) Από τις 18.00-21.00

Πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ τις ημέρες του φεστιβάλ θα υπάρχουν στο ταμείο του θεάτρου από τις 17:00.
Πληροφορίες με μήνυμα στο 6972343968.

Εισιτήριο για το σεμινάριο τραγουδιού με τη Rosario la Tremendita μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάριος Τσάγκαρης: Ο ηχητικός αναστοχασμός του παράδοξου

Έλτον Τζον: «Στο σφυρί» το διαμέρισμά του στην Ατλάντα

«RAIA-ARK» στο 1927 art space: Μια περφόρμανς για τις διαχωριστικές γραμμές και την αλληλεγγύη

Εκδικητική σύλληψη σκιτσογράφου για γελοιογραφίες του πρωθυπουργού της Τυνησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα