ΑΘΗΝΑ
06:01
|
24.04.2024
Ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, απόστρατος στρατηγός Γιάκοβ Αμιντρόρ, κάλεσε το Ισραήλ να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Χεζμπολάχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, απόστρατος στρατηγός Γιάκοβ Αμιντρόρ, κάλεσε το Ισραήλ να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, αναφέρει το Middle East Monitor.

Μιλώντας στο ισραηλινό Channel 14, ο Αμιντρόρ ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό να αυξήσει την ετοιμότητα στο υψηλότερο επίπεδο για έναν πόλεμο κατά του Λιβάνου.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε σε όλα τα μέτωπα με τις ίδιες ικανότητες», προέτρεψε ο Αμιντρόρ, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πρόσθεσε: «Την ώρα που διαθέτουμε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων για να επιχειρήσουμε στη Δυτική Όχθη, θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα σε έναν πόλεμο με τον Λίβανο γιατί θα είναι πιο περίπλοκος με μεγαλύτερο υλικό και ανθρωπιστικό κόστος».

Τον περασμένο μήνα, ο Αμιντρόρ είπε στον Μαάριβ ότι περίμενε ότι ο ισραηλινός στρατός θα πάει σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ και κάλεσε τον στρατό να αυξήσει την ετοιμότητά του.

Ζήτησε να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες για τον πόλεμο με το Ιράν, τονίζοντας: «Δεν θα είναι εύκολος γύρος εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ».

Οι δηλώσεις του Αμιντρόρ έγιναν μία εβδομάδα αφότου η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα