ΑΘΗΝΑ
00:52
|
05.10.2023
Συνολικά οι ελληνικές αρχές περισυνέλλεξαν 91 άτομα, 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κέντρο ταυτοποίσης στην Ορεστιάδα οδηγήθηκαν οι πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου, στην ελληνική πλευρά. Η επιχείρηση διάσωσης των προσφύγν από νησίδα στην περιοχή Μαρασιά του Έβρου ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή. Συνολικά οι ελληνικές αρχές περισυνέλλεξαν 91 άτομα, 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 παιδιά.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι πρόσφυγες παρέμεναν εγκλωβισμένοι στη νησίδα για τουλάχιστον έξι ημέρες, γεγονός που έγινε γνωστό από την ομάδα Alarm Phone της οργάνωσης WatchTheMed και οι οποίοι – σύμφωνα πάντα με την ομάδα – προέβησαν σε επείγουσα έκκληση προς διάφορες αρχές (μεταξύ των οποίων και η Frontex). Οι πρόσφυγες είχαν ανάγκη από νερό, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη, αλλά δεν υπήρξε μέχρι χθες καμία κινητικότητα των αρχών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία στους πρόσφυγες, που είναι καλά στην υγεία τους, δόθηκαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (4-6-2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -91- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής των Μαρασίων Ορεστιάδας.

Πρόκειται για 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Συλλήψεις Εβραίων επειδή έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα