ΑΘΗΝΑ
01:37
|
29.09.2024
Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει αντίποινα στο νέο πακέτο των αντιρωσικών κυρώσεων από το Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει αντίποινα στο νέο πακέτο των αντιρωσικών κυρώσεων από το Τόκιο και δεν θα τις αφήσει να περάσουν χωρίς αντίδραση, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Πράγματι, στα τέλη Μαΐου δημοσιεύτηκε ένα νέο πακέτο κυρώσεων, το οποίο φυσικά εκλάβαμε πολύ αρνητικά. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε αντίποινα, αυτό δεν θα μείνει χωρίς αντίδραση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του TASS.

Η ιαπωνική κυβέρνηση επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, 24 φυσικά πρόσωπα και 78 οντότητες έχουν προστεθεί στον κατάλογο κυρώσεων. Ειδικότερα, οι κυρώσεις ορίζουν ότι εάν εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία από αυτά τα άτομα στην Ιαπωνία, θα κατασχεθούν. Μεταξύ εκείνων που επηρεάζονται από τις κυρώσεις είναι εκπρόσωποι της διοίκησης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Almaz-Antey Γιαν Νόβικοφ, η δημοσιογράφος Όλγκα Σαμπίβα, το National Wealth Fund, το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας και το εργοστάσιο αυτοκινήτων Gorky.

Η Ιαπωνία αποφάσισε επίσης να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές σε 80 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, του κέντρου επιστημονικής ανάπτυξης και παραγωγής Lavochkin, της PJSC KamAZ, της MegaFon, του Ιδρύματος Skolkovo και της Skoltech.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα