ΑΘΗΝΑ
16:31
|
19.11.2024
Οι δυνάμεις στην ανατολική Λιβύη απέλασαν χιλιάδες Αιγύπτιους που λένε ότι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής σε διακινητές ανθρώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις στην ανατολική Λιβύη απέλασαν χιλιάδες Αιγύπτιους που λένε ότι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής σε διακινητές ανθρώπων.

Περίπου 2.200 από τους 4.000 μετανάστες που βρέθηκαν, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Αιγύπτιοι, μεταφέρθηκαν στα σύνορα Λιβύης-Αιγύπτου και χρειάστηκε να διανύσουν τα δύο χιλιόμετρα με τα πόδια.

Σύροι, Σουδανοί, Πακιστανοί και κάτοικοι Βεγγάλης ήταν επίσης μεταξύ των συλληφθέντων.

Υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο μετανάστες στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έρχονται να εργαστούν στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Πολλοί άνθρωποι περνούν στη Λιβύη προτού φτάσουν στην Ευρώπη, με μια απότομη αύξηση στη χρήση αυτής της διαδρομής φέτος.

Η Λιβύη δεν είχε σταθερή κυβέρνηση από το 2011, όταν σκοτώθηκε ο Μουαμάρ Καντάφι, και χιλιάδες άνθρωποι από την Αφρική και την Ασία προσπάθησαν να φτάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη ως ενδιάμεσο βήμα για την Ευρώπη.

Οι αντίπαλες κυβερνήσεις ελέγχουν το ανατολικό και το δυτικό τμήμα της χώρας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 εκατοντάδες Αιγύπτιοι βρέθηκαν από τις λιβυκές αρχές σε μια αγροτική αποθήκη στην ανατολική Λιβύη και απελάθηκαν πίσω στην Αίγυπτο.

Είχαν πληρώσει σχεδόν 9.000 δολάρια για τους λαθρέμπορους για να τους πάνε στην Ευρώπη.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ένα σκάφος που μετέφερε 27 Αιγύπτιους βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης. Τέσσερις μήνες πριν από αυτό, ένα σκάφος που μετέφερε 28 Αιγύπτιους και τέσσερις Σύρους βυθίστηκε επίσης στα ανοικτά των ακτών του Τομπρούκ.

Η λιβυκή ακτοφυλακή έχει επιστρέψει μετανάστες και πρόσφυγες στη Λιβύη παράνομα, όπου κρατούνται και αντιμετωπίζουν σοβαρές καταχρήσεις.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων διατηρούν εδώ και καιρό ανησυχίες για τη μεταχείριση των μεταναστών στη Λιβύη, οι οποίοι βασανίζονται συστηματικά και εξαναγκάζονται σε σεξουαλική σκλαβιά.

Μια έρευνα του ΟΗΕ ανέφερε τον Μάρτιο ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ διευκολύνει τη διάπραξη αυτών των καταχρήσεων κατά των μεταναστών στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας της λιβυκής ακτοφυλακής παρέχοντας ταχύπλοα και εκπαίδευση.

Η διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου έχει χαρακτηριστεί ως η πιο θανατηφόρα στον κόσμο.

Τον Ιούλιο του 2017, Λιβύοι ανθρωπιστές βρήκαν τα πτώματα 19 Αιγυπτίων μεταναστών στην ανατολική έρημο της Λιβύης, που πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν λαθραία στη χώρα με τα πόδια πριν πεθάνουν από την πείνα και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο απεργεί μαζί με όλα τα ΜΜΕ

Νεκρή 54χρονη στο βόρειο Ισραήλ και 5 τραυματίες από ρουκέτες της Χεζμπολάχ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εφάπαξ κουπόνι 200 ευρώ του Gigabit Voucher

Συνελήφθη 31χρονος για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα