ΑΘΗΝΑ
07:08
|
26.04.2024
Το τέλος της καριέρας του ανακοίνωσε ο σπουδαίος Σουηδός επιθετικός. Συγκινητικό το «αντίο» στο Σαν Σίρο της τελευταίας του ομάδας, Μίλαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ηλικία των 41 ετών κι ενώ αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μίλαν ο σπουδαίος Σουηδός επιθετικός, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του πορείας και καριέρας.

«Σήμερα λέω αντίο στο ποδόσφαιρο αλλά όχι σε εσάς», είπε ο Σουηδός ενώ το κατάμεστο γήπεδο Σαν Σίρο της Μίλαν τον αποθέωνε στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του και του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Μίλαν επικράτησε της Βερόνα με 3-1 στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Serie A. Η Βερόνα υποβιβάστηκε.

Ο Ιμπραΐμοβιτς είχε ήδη ανακοινώσει ότι η αναμέτρηση της Μίλαν με τη Βερόνα θα ήταν η τελευταία του με τα χρώματα των «Ροσονέρι». Δεινός επιθετικός, πάντα κοντά στα δίχτυα, σημείωσε συνολικά 511 γκολ αγωνιζόμενος σε μεγάλους συλλόγους, όπως ο Άγιαξ, η Γιουβέντους, η Μπαρσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ίντερ. Κατέκτησε στην καριέρα τέσσερις τίτλους σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

«Μπορούμε μόνο να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς. Και είναι λυπηρό που ένας τέτοιος πρωταθλητής δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο», σχολίασε ο προπονητής των «Ροσονέρι» Στέφανο Πιόλι στο κανάλι του συλλόγου της Λομβαρδίας. «Προπόνησα έναν πρωταθλητή, τον καλύτερο. Είμαι πολύ λυπημένος. Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν εύκολο. Ο Ζλάταν ήταν σίγουρα σημείο αναφοράς για μένα και για την ομάδα», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επιστροφή του στο Μιλάνο φόρεσε τα χρώματα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, από τον Μάρτιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019.

«Είναι πολλά τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή. Forza Μίλαν και αντίο», είπε ο Σουηδός συγκινημένος και πρόσθεσε: «Την πρώτη φορά που ήρθα εδώ μου δώσατε χαρά, τη δεύτερη φορά μου δώσατε αγάπη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα