ΑΘΗΝΑ
23:56
|
22.04.2024
Φαίνεται, ότι η κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τάραξε τα ήσυχα νερά της ΝΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο φερόμενο ως έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, πως το ΓΛΚ δεν έχει τέτοιου είδους νομική δυνατότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Σκέρτσος είχε παρουσιάσει έγγραφο αρχικά στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος στο MEGA, και ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το αν μπορεί να πάρει ο Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης το πρόγραμμα της ΝΔ και να το πάνε στο ΓΛΚ και να ζητήσουν κοστολόγηση και αντίστοιχα να πάρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και να ζητήσει κοστολόγηση στο ΓΛΚ.

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε όχι καθώς δεν υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

Παράλληλα, ανέφερε, ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα κόμματα να κοστολογηθούν τα προγράμματά τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση».

Τι είχε δηλώσει ο κ. Σκέρτσος:

Τεμπονέρας για Βορίδη-Σκέρτσο

«Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα “έγγραφο” ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό», τονίζει, σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Τεμπονέρας.

Όπως αναφέρει ο κ. Τεμπονέρας, «σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων». «Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας. Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου», τονίζει ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας:

«Και καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Σκοτώθηκε Ισπανός στρατιωτικός σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα