ΑΘΗΝΑ
15:27
|
26.04.2024
Σύμφωνα με την Τεχεράνη, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας λόγω της υψηλής ικανότητας ελιγμών και της ταχύτητάς του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον πρώτο του υπερηχητικό πύραυλο, ονόματι Fattah, παρουσίασε το Ιράν σήμερα Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και δίνει στη χώρα στρατιωτικό πλεονέκτημα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την Τρίτη εικόνες από μια τελετή αποκάλυψης του νέου πυραύλου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ιμπραχίμ Ραϊσί και ανώτεροι διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Όπως ανέφεραν, ο Fattah που σημαίνει «ανοιχτήρι» όνομα που του έδωσε ο ανώτατος ηγέτης της χώρα Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως και 15 Mach (5.145 μέτρα το δευτερόλεπτο), έχει βεληνεκές 1.400 kχλμ., διαθέτει κινητό δευτερεύον ακροφύσιο και χρησιμοποιεί στερεά προωθητικά που επιτρέπουν υψηλή ευελιξία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι είναι οι μόνες χώρες που έχουν δοκιμάσει επιτυχώς υπερηχητικούς πυραύλους, αλλά οι ακριβείς λεπτομέρειες του οπλισμού παραμένουν ελάχιστες.

Ο επικεφαλής αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης, Αμίρ Αλί Χατζαντέχ. έδωσε πληροφορίες για την ανάπτυξη του υπερηχητικού πυραύλου τον περασμένο Νοέμβριο σε εκδήλωση για την επέτειο του θανάτου του Χασάν Τεχράνι Μογκαντάμ, γνωστού ως πατέρα της ιρανικής πυραυλικής τεχνολογίας που σκοτώθηκε από έκρηξη σε βάση πυραύλων το 2011, η οποία αναφέρθηκε ως ατύχημα, αλλά ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης είδαν ως υπεύθυνο το Ισραήλ.

Τότε, ο Χατζαντέχ, ανέφερε ότι ο νέος πύραυλος αντιπροσωπεύει ένα «άλμα γενιάς» για την ιρανική πυραυλική τεχνολογία, καθώς μπορεί να ελίσσεται εντός και εκτός της ατμόσφαιρας της γης και να διεισδύσει σε οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. «Ο Fattah δεν μπορεί να καταστραφεί από κανένα άλλο πύραυλο λόγω του τρόπου με τον οποίο κινείται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και σε διαφορετικά υψόμετρα», φέρεται να είπε, χθες, Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα