ΑΘΗΝΑ
17:59
|
25.04.2024
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στην λειτουργία της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι οπαδοί τίμησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής μεταφέροντας την διάσημη εικόνα της Αγίας Τριάδας, από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ όπου φυλάσσονταν από τη δεκαετία του 1920, στο Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Η μεταφορά της εικόνας, ένα αριστούργημα της ρωσικής τέχνης που αγιογράφησε τον 15ο αιώνα ο Όσιος Ανδρέας Ρουμπλιόφ, με προσωπική εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έγινε παρά τις αντιρρήσεις των αρμοδίων της Πινακοθήκης που προειδοποιούσαν ότι η εικόνα είναι πολύ εύθραυστη για να μετακινηθεί και χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να αποφευχθεί η δραστική επιδείνωση της κατάστασής της.

Παρόλα αυτά, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος το Σάββατο δήλωσε ότι η εικόνα θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού για έναν χρόνο, ενώ οι υπεύθυνοι της Πινακοθήκης ζητούν να επιστρέψει σε δύο εβδομάδες, χοροστάτησε την Κυριακή στην Θεία Λειτουργία στον Ναό που την φιλοξενεί, παρουσία εκατοντάδων πιστών και ορισμένων αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι τον Ιούλιο, η Πινακοθήκη Τρετιακόφ δάνεισε την εικόνα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για αρκετές ημέρες προκειμένου να εκτεθεί στην Μονή του Αγίου Σεργίου, όπου φυλασσόταν αρχικά. Μετά την επιστροφή της, οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι εντόπισαν 61 αρνητικές αλλαγές στην κατάστασή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα