ΑΘΗΝΑ
17:34
|
19.04.2024
Το Κορίτσι από την Ιπανίμα ήταν μία από τις πιο γνωστές της επιτυχίες διεθνώς. Πέθανε χτες, 5 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το όνομά της έχει συνδεθεί με το «Κορίτσι από την Ιπανίμα», ένα από τα πιο μελωδικά και τρυφερά βραζιλιάνικα τραγούδια του Αντόνιο Κάρλος Τζομπίμ και του Πορτογάλου ποιητή Βινίσιους Ντε Μοράες. ΄Εκτοτε ερμήνευσε πολλές επιτυχίες αλλά καμία σαν την πρώτη.

Ο λόγος για την Άστρουντ Ζιλμπέρτο που έφυγε χτες, 5 Ιουνίου 2023, από τη ζωή αλλά η είδηση του θανάτου της ανακοινώθηκε σήμερα από τον γιο της, Ζιλμπέρτο Μπαρσέλο, δίχως να ενημερώσει για την αιτία που της στέρησε τη ζωή.

Η Άστρουντ Ζιλμπέρτο γεννήθηκε στην πολιτεία Μπάχια της Βραζιλίας στις 29 Μαρτίου 1940 από Βραζιλιάνα μητέρα και Γερμανό καθηγητή ξένων γλωσσών. Μεγάλωσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Άστρουντ Ζιλμπέρτο παντρεύτηκε τον Ζοάο Ζιλμπέρτο το 1959 και απέκτησε έναν γιο, τον Joao Marcelo Gilberto, ο οποίος αργότερα έγινε μέλος της μπάντας της. Η Άστρουντ και ο Ζοάο χώρισαν το 1964, δύο χρόνια αφότου κυκλοφόρησε το 1962 η μεγάλη επιτυχία «Το Κορίτσια από την Ιπανίμα» που την έκανε διεθνώς γνωστή. Η ίδια μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1963, κατοικώντας εκεί για χρόνια.

Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας ς ηχογράφησε 16 άλμπουμ και δύο δίσκους από ζωντανές εμφανίσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα