ΑΘΗΝΑ
22:35
|
25.04.2024
Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου επιβεβαίωσε τις αστυνομικές επιδρομές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σήμερα στα γραφεία δύο ευρωβουλευτών που κατηγορούνται για διαφθορά στο πλαίσιο του σκανδάλου «Qatargate».

Σύμφωνα με δύο μάρτυρες, το μεσημέρι αρκετοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα στον 15ο όροφο του κτιρίου του ευρωπαϊκου κοινοβουλίου.

Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου επιβεβαίωσε τις αστυνομικές επιδρομές.

Ο Ταραμπέλα επανήλθε πρόσφατα στις εργασίες του ως ευρωβουλευτής, αφού πέρασε το διάστημα μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαΐου του τρέχοντος έτους στη φυλακή και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το γραφείο του, το οποίο σφραγίστηκε από την αστυνομία μαζί με του Κοτσολίνο τον Φεβρουάριο, άνοιξε ξανά για να του επιτραπεί να εκτελέσει το κοινοβουλευτικό του έργο.

Ο Κοτσολίνο, από την άλλη, έχει ασκήσει έφεση για την έκδοσή του από την Ιταλία στο Βέλγιο και το γραφείο του παρέμεινε σφραγισμένο μετά τις σημερινές επιδρομές.

Και οι δύο ευρωβουλευτές εκδιώχθηκαν από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μετά τη σύλληψή τους και δεν έχουν σταματήσει να δηλώνουν αθώοι.

Η εξέλιξη ήρθε σε μια στιγμή που η δυναμική της έρευνας για το Qatargate έδειχνε να υποχωρεί, με όλους τους κύριους ύποπτους εκτός από τον Κοτσολίνο και τον φερόμενο ως αρχηγό Πιερ Αντόνιο Παντσέρι να ελευθερώνονται από τη φυλακή και τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Η υπηρεσία Τύπου του Κοινοβουλίου αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιδρομές, σημειώνοντας μόνο ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα