ΑΘΗΝΑ
08:29
|
20.04.2024
Ένα σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη για τη συνήθη κατάληξη των προεκλογικών «δεσμεύσεων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ πέτυχε ποσοστά που ούτε καν μπορούσε να φανταστεί σε λαϊκές γειτονιές, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Είδαν ότι τους στηρίξαμε στην πανδημία. Οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι το κράτος τις κράτησε ζωντανές και είδαν ότι η ανάπτυξη δεν είναι αφηρημένη έννοια. Αυτό που θέλουν είναι σταθερότητα. Το αποτέλεσμα εμένα δεν με αιφνιδίασε», είπε.

Όλα τα κομματικά επιτελεία έχουν φουλάρει τις μηχανές τους ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Η ΝΔ, με τον αέρα του 40,7% της 21ης Μαΐου υπόσχεται πολλά από αύξηση του ορίου του αφορολόγητου, ένα μόνιμο επίδομα για νέους, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και πολλά άλλα.

Σχετικό με αυτές τις υποσχέσεις προς μισθωτούς και συνταξιούχους είναι το σκίτσο που έχει αναρτήσει ο Πέτρος Τσιολάκης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πάντως μέχρι στιγμής το μόνο σταθερό «Όχι» του κ. Μητσοτάκη έχει να κάνει με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Όπως είπε: «Για τον ΦΠΑ δεν θα αλλάξω άποψη, γιατί έχω όλα τα δεδομένα στη διάθεσή μου. Άρα εξετάσαμε αυτή την επιλογή. Καταλήξαμε ότι θα ήταν ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό ως προς τις τιμές, αλλά θα μας στοίχιζε πάρα πολλά. Τα χρήματα θα έλειπαν τότε, δεν θα υπήρχε market pass, δεν θα υπήρχε ενδεχομένως η στήριξη την οποία μπορέσαμε να δώσουμε στους λογαριασμούς του ρεύματος στην έκταση που τη δώσαμε διότι τα χρήματα αυτά σε ένα βαθμό προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Ένα σκίτσο τα λέει όλα

Πάσχα στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα