ΑΘΗΝΑ
00:07
|
24.09.2023
Η ομάδα των Γάλλων και Ισραηλινών αρχαιολόγων ανακάλυψαν τα θραύσματα επτά διαφορετικών μικρών φλάουτων που χρονολογούνται γύρω στο 10.000 π.Χ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μικροσκοπικό κοκάλινο φλάουτο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ πριν 12.000 χρόνια πιθανώς για να κυνηγήσουν πάπιες και άλλα μικρά πτηνά ανακατασκεύασαν Ισραηλινοί και Γάλλοι αρχαιολόγοι.

Σε άρθρο που δημοσίευσαν στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Scientific Report αναφέρουν πως η ανακατασκευή του φλάουτου από οστά τους πρόσφερε ένα μικρό «παράθυρο» στο παρελθόν για το πώς οι πρώτοι άνθρωποι από φρουτοσυλλέκτες και κυνηγοί άρχισαν να συγκεντρώνονται σε μικρούς οικισμούς τύπου χωριών δημιουργώντας τα πρώτα γνωστά μουσικά όργανα που βρέθηκαν ποτέ στη Μέση Ανατολή.

Ο ήχος του, όπως θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, θυμίζει περισσότερο φωνές μικρών πουλιών.

Η ομάδα των Γάλλων και Ισραηλινών αρχαιολόγων ανακάλυψαν τα θραύσματα επτά διαφορετικών μικρών φλάουτων που χρονολογούνται γύρω στο 10.000 π.Χ. Τα ευρήματα συνιστούν την μεγαλύτερη συλλογή προϊστορικών μουσικών οργάνων που βρέθηκαν ποτέ στην Ανατολή. Εντοπίστηκαν στην περιοχή Εϊνάν (γνωστή στους Άραβες ως Άιν Μαχάλα), ένα μικρό χωριό που απέχει 35 χιλιόμετρα βόρεια της Θάλασσας της Γαλιλαίας.

Η περιοχή εκτιμάται πως κατοικούνταν μεταξύ του 12.000 π.Χ ως και το 8.000 π.Χ. σε μία περίοδο που οι άνθρωποι μετέβαιναν από το στάδιο του νομάδα τροφοσυλλέκτη στις πρώτες κοινότητες εγκατεστημένες σε έναν συγκεκριμένο χώρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκπληξη από τις αξονικές εξετάσεις στις μούμιες εξωγήινων στο Μεξικό

Δεκαετή παράταση της καρκινογόνας γλυφοσάτης θέλουν στην Ε.Ε.

Σφοδρές αντιδράσεις ΕΜΥ-Αστεροσκοπείου για την υπαγωγή στην Πολιτική Προστασία

Έκθεση της NASA για τα UAP (πρώην UFO)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα