ΑΘΗΝΑ
14:25
|
23.07.2024
«Η κυβέρνηση και η πολιτική κεφαλαίου, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ανατρέπονται με μαχητικούς αγώνες και με ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ψηφοδέλτιά της σε όλες τις περιφέρειες πανελλαδικά παρουσίασε σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε συνέντευξη Τύπου, την οποία συντόνισε η Ελένη Βαφειάδου, υποψήφια Επικρατείας.

«Με τη συμμετοχή της στις εκλογές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει μήνυμα ανυπακοής και υψώνει σημαία αντίστασης και ανατροπής απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και την πολιτική της, με κεντρικό σύνθημα “Η κυβέρνηση και η πολιτική κεφαλαίου, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ανατρέπονται! Με μαχητικούς αγώνες και με ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά”» τόνισε η Ντίνα Ρέππα, συνδικαλίστρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Σημείωσε ότι «η ακρίβεια, ο πληθωρισμός οι ανισότητες, ο ίδιος πόλεμος, ο ολοκληρωτισμός και η καταστολή είναι το υπόστρωμα που πάνω του αναπτύσσονται οι λαϊκές αντιστάσεις», στην Ελλάδα, στη Γαλλία σε ολόκληρη την Ε.Ε. και τον κόσμο. «Η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ενίσχυση μιας δύναμης που δεν περιορίζεται στο πλαίσιο του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που βάζει τα κέρδη και τις αγορές πάνω απ’ τις ζωές μας και το περιβάλλον» προσέθεσε και κάλεσε εργαζόμενους και νεολαία να φηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Μπαίνουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στη μάχη των εκλογών της 25 Ιούνη» είπε Γιάννης Σηφακάκης, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αιχμή το αίτημα για κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο που γύρω του περιστρέφονται όλα τα αιτήματα που έχουν αναδείξει οι αγώνες και η σύγκρουση με τις επιθέσεις του συστήματος. «Οι εργάτες/τριες μπορούν να κάνουν κουμάντο. Στα λιμάνια και τις συγκοινωνίες, για να μην έχουμε νεκρούς όπως στα Τέμπη και τη Ζώνη. Στα νοσοκομεία όπου οι εργαζόμενοι ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες από κάθε Πνευματικό που τολμάει να πει ότι οι καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο κοστίζουν πολύ».

Ο Μάνος Σκούφογλου, μέλος της ΚΣΕ και της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος στην παρέμβασή του είπε ότι μπροστά μας έχουμε «μια περίοδο σκληρών μέτρων και ισχυρών συγκρούσεων, και τόνισε ότι «το ζήτημα που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές είναι με ποια διάταξη μάχης θα μπει το κίνημα στις συγκρούσεις που έρχονται», ενώ η Ελ. Βαφειάδου εκ μέρους του ΕΚΚΕ τόνισε ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ «δεν είναι ψήφος ανάθεσης -είναι ψήφος συστράτευσης».

Η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας θύμισε τους αγώνες όλων των προηγούμενων χρόνων στα νοσοκομεία και κάλεσε σε συμπαράσταση στην απεργία της 14 Ιούνη και ο Θωμάς Κατσαρός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών και εργαζόμενος στο Βυζαντινό Μουσείο μίλησε για τους αγώνες ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των Μουσείων και του Πολιτισμού που «συνεχίζονται και μέσα στην προεκλογική περίοδο».

Τέλος, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Επικρατείας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισήμανε ότι οι αγώνες που ξεδιπλώνονται στην προεκλογική περίοδο είναι δείγμα ότι οι απόψεις που μιλάνε για βαθιά συντηρητικοποίηση της κοινωνίας είναι επιφανειακές. Κάλεσε σε ενίσχυση και σε ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας οι αγωνιστές/τριες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ ποινικοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους»

Στα πρόθυρα συμφωνίας ΗΠΑ-Ε.Ε. για δάνειο 50 δισ. στην Ουκρανία

Ρωσία: Ένας νεκρός από επίθεση ουκρανικού drone κατά οχηματαγωγού στο λιμάνι Καφκάζ

Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε τους εκλέκτορες για το χρίσμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα