ΑΘΗΝΑ
03:23
|
12.05.2024
Μια συγγνώμη που ποτέ δεν ειπώθηκε, μια διαγραφή που ποτέ δεν έγινε και όλα κυλούν όμορφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τέτοιες δηλώσεις #μίσους #κακίας #τρόμου #φοβίας δεν χωρούν αστεία και σάτιρα. Είναι απλά τα πράγματα και δυστυχώς, άκρως αληθινά αυτά που ζούμε και κυρίως αυτά που ακούμε. Όταν αρχίζουν οι πολιτικοί, να δηλώνουμε με περίσσιο θράσος δημόσια, όχι μόνο χωρίς καμία αιδώ αλλά και να εμμένουν στα λεγόμενα τους (θα μιλήσουμε παρακάτω για τη «συγγνώμη», που μόνο συγγνώμη δεν ήταν), ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει διαλογή στους ασθενείς, στους ανθρώπους, στις ζωές γιατί, φίλοι μου, ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ πολύ στο κράτος, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Κοστίζουμε λεφτά στον κ. Πνευματικό, τον καθηγητή της ιατρικής, που φοίτησε σε πανεπιστήμιο, έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη, να σώζει ζωές, έγινε καθηγητής και διδάσκει φοιτητές, για το πως θα σώζουν ζωές. Κοστίζουμε λεφτά. Και η λύση μια: Διαλέξτε τους δυνατούς και σκοτώστε τους αδύναμους.

Και όχι μην κάνετε το λάθος να τον συγκρίνεται με τους αρχαίους μας Σπαρτιάτες, που δήθεν πετούσαν τους ασθενείς στον Καιάδα (άλλωστε και ο βασιλιάς Αγησίλαος ήταν κουτσός!). Ποτέ δεν συνέβη αυτό. Σύμφωνα με ανθρωπολόγους και αρχαιολόγους, οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πετούσαν στον Καιάδα τους προδότες και τους εχθρούς, ως αιώνια τιμωρία. Μας λέει κάτι αυτό;!

Πάμε τώρα στην περιβόητη συγγνώμη και χωρίς κανένα προσωπικό σχόλιο, παραθέτω παρακάτω τα λόγια του κ. Πνευματικού, δίχως να έχει παραποιηθεί, διαστρεβλωθεί, παρερμηνευτεί κάτι. Λέξη προς λέξη όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό τους λογαριασμό στο facebook.

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν. Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Αλήθεια, πώς γίνεται να παρερμηνευτούν τα λόγια κάποιου, που δίνει ραδιοφωνική συνέντευξη; Πώς γίνεται να διαστρεβλωθούν τα λεγόμενα του κ. Πνευματικού, που ο ίδιος τα είπε άλλωστε, όπως ακούγεται καθαρά και στο παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο; Μήπως και ο ίδιος, την ώρα που μιλούσε για τη διαλογή των καρκινοπαθών σε τελικό στάδιο και κόμπιαζε μέχρι να ολοκληρώσει τη φράση κάτι ήθελε να μαζέψει, αλλά τελικά… γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει!

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε ο κ. Πνευματικός. Με το ΕΑΝ κάποια από τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν. Άραγε για ποια συγγνώμη μιλάει;

Και κάπου εδώ έρχεται η δημόσια κατακραυγή του κόσμου. Συγγνώμη, παρέλειψα την απόσυρση του κ. Πνευματικού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Απόσυρση όχι διαγραφή ε!

Πάμε στη δημόσια κατακραυγή λοιπόν:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα