ΑΘΗΝΑ
06:59
|
28.04.2024
Το λεωφορείο μετέφερε καλεσμένους που επέστρεφαν από γαμήλια γιορτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι ένδεκα να τραυματιστούν στην περιοχή Χάντερ, στη Νέα Νότια Ουαλία, κοντά στην πόλη Γκρέτα, κάπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σίδνεϊ.

Η περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα φημίζεται για τους αμπελώνες της και τα κτήματα για γαμήλιες δεξιώσεις.

«Καταλαβαίνω ότι ήταν μαζί σε έναν γάμο, καταλαβαίνω ότι ταξίδευαν μαζί… προφανώς για τη διαμονή τους», είπε η βοηθός επίτροπος της αστυνομίας της NSW, Τρέισι Τσάπμαν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ενημέρωσης μέσων ενημέρωσης.

Ο 58χρονος οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με αστυνομική συνοδεία σε νοσοκομείο για να υποβληθεί στις υποχρεωτικές εξετάσεις. Η αστυνομία εξακολουθούσε να προσπαθεί να ταυτοποιήσει όλους τους επιβάτες, είπε.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δέκα άνθρωποι είναι νεκροί. Ένδεκα [τραυματίες] διακομίστηκαν σε νοσοκομείο οδικώς και με ελικόπτερο, [άλλοι] 18 επιβάτες είναι σώοι», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως ο απολογισμός των θυμάτων είναι προσωρινός.

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, το λεωφορείο επέστρεφε από γαμήλια γιορτή. Εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και έπεσε από ράμπα ανισόπεδου κόμβου περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

«Όλοι μας γνωρίζουμε τη χαρά του να πηγαίνεις σε έναν γάμο… είναι μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές που μπορείς να έχεις. Για μια χαρούμενη μέρα όπως αυτή σε ένα όμορφο μέρος να τελειώνει με τόσο τρομερές απώλειες ζωής και τραυματισμούς είναι τόσο σκληρό και τόσο λυπηρό και τόσο άδικο», είπε ο Αλμπανέζε στους δημοσιογράφους.

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής και να καταθέσουν λουλούδια κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα