ΑΘΗΝΑ
20:35
|
23.09.2024
Ο θιγόμενος αντιτάχθηκε στην έκδοσή του στην Τουρκία επισημαίνοντας πως διώκεται λόγω των δεσμών με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους τουρκικούς εκβιασμούς υποχώρησε απόψε η Σουηδία συναινώντας στην έκδοσή ενός άνδρα που καταδικάστηκε πριν εννιά χρόνια στην Τουρκία σε 4,7 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών και υποστήριξη του ΡΚΚ, επιχειρώντας να άρει το τουρκικό εμπάργκο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα το θέμα θα συζητήσουν την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, οι υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Σουηδίας για να εξετάσουν και την καθυστερημένη σουηδική αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ο άμεσα θιγόμενος, καταδικασμένος από τουρκικό δικαστήριο, αντιτάχθηκε στην έκδοσή του στην Τουρκία επισημαίνοντας πως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο αναζητείται από τις τουρκικές αρχές είναι οι δεσμοί του με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) και ότι έχει δείξει υποστήριξη στο PKK.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο σημείωσε ότι ρώτησε τον Τούρκο εισαγγελέα αν υπάρχουν εν εξελίξει έρευνες ή κατηγορίες που συνδέονται με «τρομοκρατική οργάνωση» ή «προσβολή του Τούρκου προέδρου», κάτι που οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει κατηγορήσει τη Σουηδία ότι αποτελεί καταφύγιο για «τρομοκράτες», ιδίως για μέλη του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Σε αντίθεση με τη Σουηδία, η Φινλανδία έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Τρομοκρατία οι εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο λέει πρώην διευθυντής της CIA

Γιατί πλημμυρίζουν οι Κάννες, και ο Κικίλιας χαίρεται;

Καλιφόρνια: Μηνύει την ExxonMobil για την παγκόσμια ρύπανση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα