ΑΘΗΝΑ
08:31
|
27.04.2024
Δύο Ιταλοί ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή πρέπει να πληρώσουν σχεδόν 30.000 ευρώ ως αποζημίωση επειδή κόλλησαν τα σώματά τους πάνω σε άγαλμα του Βατικανού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Ιταλοί ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή που κόλλησαν τα σώματά τους στη βάση ενός από τα πιο διάσημα αγάλματα των Μουσείων του Βατικανού πρέπει να πληρώσουν σχεδόν 30.000 ευρώ ως αποζημίωση και έξοδα, αποφάσισε το ποινικό δικαστήριο του Βατικανού τη Δευτέρα.

Ο Γκουίντο Βιέρο και η Λάουρα Ζορζίνι της ομάδας Ultima Generazione (Last Generation) έκαναν την ακτιβιστική δράση πάνω στο άγαλμα του Λαοκόωντα τον Αύγουστο. Το γλυπτό απεικονίζει τον μυθολογικό ιερέα από την Τροία που προσπάθησε να προειδοποιήσει τους συμπολίτες του να μην δεχθούν τον Δούρειο Ίππο των Ελλήνων, με βάση την Ιλιάδα του Ομήρου.

Το Δικαστήριο του Κράτους της Πόλης του Βατικανού, το οποίο έχει λαϊκούς και όχι θρησκευτικούς δικαστές, ανέθεσε στον Βιέρο και την Ζορζίνι να πληρώσουν από κοινού 28.148 ευρώ ως αποζημίωση στις αρχές του Βατικανού και 1.000 ευρώ σε δικαστικά έξοδα, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Τους επιβλήθηκαν επίσης ποινές φυλάκισης εννέα μηνών στον καθένα με αναστολή, συν πρόστιμα περίπου 1.500 ευρώ ο καθένας, επίσης με αναστολή. Σε τρίτο ακτιβιστή επιβλήθηκε ποινή 120 ευρώ με αναστολή.

Η Ultima Generazione έχει πραγματοποιήσει πολλές διαμαρτυρίες υψηλού προφίλ στην Ιταλία, με στόχο συχνά έργα τέχνης ή μνημεία. Τον περασμένο μήνα, έριξαν αραιωμένο κάρβουνο στην εμβληματική Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, κάνοντας το νερό της μαύρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα