ΑΘΗΝΑ
17:47
|
12.05.2024
Ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Σάντα Φε, του Νέου Μεξικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας, βραβευμένος με Πούλιτζερ, Κόρμακ ΜακΚάρθι.

Δύο από τα γνωστότερα βιβλία του ΜακΚάρθι ήταν το «The Road» και το «No Country for Old Men». Και τα δύο αυτά μυθιστορήματα μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία.

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε ότι ο συγγραφέας πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Σάντα Φε του Νέου Μεξικού. «Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Κόρμακ ΜακΚάρθι πέθανε σήμερα από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Σάντα Φε του Νέου Μεξικού. Ήταν 89 ετών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο γιος του, Τζον ΜακΚάρθι», ανέφερε η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου.

Ο δημοφιλής συγγραφέας Στίβεν Κινγκ απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς της γενιάς του».

Το βιβλίο του «No Country for Old Men» (στα ελληνικά Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους), το οποίο εκδόθηκε το 2005, έγινε ταινία με πρωταγωνιστές τους Τόμι Λι Τζόουνς, Τζος Μπρόλιν και Χαβιέρ Μπαρδέμ σε σκηνοθεσία του Ίθαν Κοέν. Η ταινία κατέκτησε συνολικά τέσσερα Όσκαρ, ανάμεσά τους και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Eurovision 2024: Επίσημα εκτός τελικού η Ολλανδία-Αποκλεισμός για τον Europapa

Disiecta Membra #12: Μία θαρραλέα κίνηση

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο, 18/5/24

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα