ΑΘΗΝΑ
20:33
|
19.05.2024
Η νέα τηλεφωνική επικοινωνία των Προέδρων Ρωσίας και Μαλί επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις και τα συγκλίνοντα συμφέροντα αμφοτέρων χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζητήματα διμερούς συνεργασίας αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο 40χρονος Μαλινέζος συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά που ανέτρεψε πραξικοπηματικά την κυβέρνηση του προκατόχου του Ιμπραχίμ Αμπουμπακάρ Κεϊτά το Σεπτέμβριο του 2020, εντείνοντας έκτοτε τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία.

Στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας επισημαίνεται πως οι δυο ηγέτες συζήτησαν «τρέχοντα θέματα διμερούς συνεργασίας αμοιβαίου ενδιαφέροντος» με έμφαση σε διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με πρώτες τις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών, λιπασμάτων και καυσίμων στο Μαλί.

Ο Ασιμί Γκοϊτά ευχαρίστησε θερμά τον Ρώσο ομόλογό του τονίζοντας πως η αποστολή της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας ενισχύει την ασφάλεια και συμβάλλει στην εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής και της αποσταθεροποίησης που προσπαθούν να πετύχουν τα τελευταία χρόνια τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και παρακλαδιών.

Επιβεβαίωσαν επίσης την κοινή τους δέσμευση «στην ενίσχυση παραδοσιακών φιλικών ρωσο-μαλινέζικων σχέσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα