ΑΘΗΝΑ
09:46
|
02.05.2024
«Η προκλητική ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη για την αναθεώρηση του άρθρου 16 πρέπει να σημάνει συναγερμό για το λαό και τη νεολαία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η προκλητική ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη για την αναθεώρηση του άρθρου 16 πρέπει να σημάνει συναγερμό για το λαό και τη νεολαία», τονίζει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη σε ανακοίνωσή του, επικρίνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές με σκοπό -μεταξύ άλλων- «να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

«Η δημόσια δωρεάν παιδεία» τονίζει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, «αποτελεί ιστορική κατάκτηση, κομβικής σημασίας για να έχουν τα χαμηλότερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας ισότιμο δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον και αξιοπρεπή εργασιακή προοπτική».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Το μίσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημόσια παιδεία κινείται από ένα κυνικό, ταξικά μεροληπτικό πρόγραμμα, που θέλει να αποκλείσει την πλειοψηφία της κοινωνίας από το αγαθό της εκπαίδευσης, αλλά και να πληρώσει γραμμάτια στους φίλους της ΝΔ, ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολλεγίων, που αξιώνουν με διετή και τριετή προγράμματα να αναγνωριστούν ως ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.Συνοδεύει τα σχέδια της ΝΔ για συνολική αναθεώρηση του Συντάγματος υπέρ της ολιγαρχίας, για να ξηλωθεί και η τελευταία προστασία του περιβάλλοντος και των κοινωνικών κατακτήσεων».

«Πρόκειται για μια ιστορική μάχη, που έχει δοθεί και έχει κερδηθεί από τη νεολαία και τον κόσμο της εκπαίδευσης στο παρελθόν, όταν και πάλι κυβέρνηση τη ΝΔ θέλησε να ξεμπερδέψει με τη συνταγματική προστασία του άρθρου 16. Ούτε τώρα θα το επιτρέψουμε! Με μαζικούς αγώνες θα υπερασπιστούμε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.».

«Είναι ζητούμενο στις επερχόμενες εκλογές να αποδυναμώσουμε τα εφιαλτικά σχέδια της ΝΔ κόβοντας όση περισσότερη κοινοβουλευτική δύναμη γίνεται από την κυβερνητική πλειοψηφία», καταλήγει η ανακοίνωση τονίζοντας ότι «η είσοδος του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ρήξη στη βουλή μπορεί να τους αποδυναμώσει κοινοβουλευτικά, αλλά και να φέρει τη φωνή των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων για δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα