ΑΘΗΝΑ
18:16
|
03.05.2024
Ινδοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι πέντε ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν σε συμπλοκή κατά μήκος των de facto συνόρων με το γειτονικό Πακιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Ινδίας υποστηρίζει πως οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πέντε ξένους μαχητές σε συμπλοκή στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου (LoC), δηλαδή στα de facto σύνορα με το Πακιστάν στην περιοχή των Ιμαλαΐων.

Ομάδα του ινδικού στρατού και της αστυνομίας απέτρεψε τη διείσδυση των μαχητών πέρα από τα σύνορα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία νωρίς σήμερα Παρασκευή (16/6).

«Πέντε ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στην περιοχή Τζούμαγκαντ κοντά στη Γραμμή Ελέγχου. Η επιχείρηση έρευνας στην περιοχή συνεχίζεται», δήλωσε ο Βιγέι Κουμάρ, αρχηγός της ινδικής αστυνομίας στο Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία.

Δεν διευκρίνισε τις εθνικότητές τους.

Το Κασμίρ, με μουσουλμανική πλειονότητα στους κατοίκους του, διεκδικείται τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν, αλλά ελέγχεται μόνο εν μέρει από καθεμία από τις γειτονικές χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα. Υπήρξε ο τόπος μιας αιματηρής εξέγερσης κατά του Νέου Δελχί από τη δεκαετία του 1990.

Η ινδουιστική πλειονότητα στην Ινδία λέει ότι το Πακιστάν υποστηρίζει την εξέγερση στο Κασμίρ. Το Ισλαμαμπάντ διαψεύδει τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι παρέχει μόνο διπλωματική και ηθική υποστήριξη στον λαό του Κασμίρ.

Ο Ασόκ Γιαντάβ, ανώτερος Ινδός αξιωματούχος ασφαλείας και φύλαξης των συνόρων, είπε ότι το λιώσιμο του χιονιού στα βουνά μπορεί να ανοίξει παραδοσιακές οδούς διείσδυσης κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου.

Ο ινδικός στρατός ανέφερε ότι απέτρεψε επίσης δύο απόπειρες διείσδυσης από την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του ινδικού στρατού Ντέβεντερ Ανάντ είπε σε μια περίπτωση, τα στρατεύματα προκάλεσαν τους εισβολείς, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν υπό την κάλυψη του σκότους, της κακοκαιρίας και του πυκνού φυλλώματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα